Åklagarmyndigheten

En person anhållen för grova trafikbrott i Sundsvall

Dela

Åklagare har i dag anhållit en man i 20-årsåldern för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, vållande till annans död, grovt brott samt vållande till kroppsskada, grovt brott och smitning från trafikolycksplats, grovt brott.

Mannen som anhållits körde natten mellan fredag och lördag en bil med tre passagerare på E14 utanför Sundsvall. Bilen kom över på fel sida av vägen mot mötande trafik och kolliderade med en personbil där en norsk kvinna i 60-årsåldern färdades. Kvinnan avled och anhöriga är underrättade.

Föraren och samtliga passagerare är svårt skadade och befinner sig på sjukhus.

– Grunden för anhållandet är att det finns en risk att mannen kan påverka utredningen. För närvarande görs tekniska undersökningar av fordonen, säger vice chefsåklagare Karin Everitt, som är förundersökningsledare.

Åklagarmyndighetens ärendenummer: AM 123406-21

Kontakt

Vice chefsåklagare Karin Everitt är tillgänglig för media på telefon i dag 010-562 64 49, i mån av tid.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Status i ärende om mord i Växjö14.9.2021 14:30:31 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren begärde under förmiddagen i dag tisdag att ytterligare två av de anhållna i ärendet om mord i Växjö ska häktas för medhjälp till mord. En av dem begärs häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl, medan den andra begärs häktad såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Häktningsförhandlingar mot dessa två personer kommer att ske i morgon onsdag i Växjö tingsrätt, det är tingsrätten som sätter ut tiden.

Två män har begärts häktade för mord i Växjö13.9.2021 17:53:06 CEST | Pressmeddelande

Under natten mellan fredag och lördag avled en man vid en skottlossning i Växjö. Totalt nio personer har sedan i helgen varit anhållna i ärendet, två män på sannolika skäl misstänkta för mord och sex män som skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Åklagare har i dag måndag lämnat in häktningsframställan till Växjö tingsrätt mot de två som misstänks för mord. För tre av dem som suttit på skälig misstanke för medhjälp till mord har åklagaren i dag hävt anhållandet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum