Åklagarmyndigheten

En person anhållen för våldtäktsförsök i Kalix

Dela

En man i 20-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäktsförsök på en kvinna i dag i centrala Kalix.

Mannen anhölls på tisdagen kl. 15.55.

– Utredningen är i ett mycket tidigt skede. Inledningsvis ska förhör hållas med misstänkt i närvaro av offentlig försvarare, säger kammaråklagare Erika Westerstrand som är förundersökningsledare.

Senast på fredag kl. 12 ska åklagaren ta ställning till om den anhållna personen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Åklagaren har ingen ytterligare information att lämna och är inte tillgänglig för media.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i uppmärksammat ärende om flickas död i Norrköping23.10.2020 08:14:40 CESTPressmeddelande

I januari 2020 hittades en flicka, född 2016, död i sitt hem i Norrköping. Norrköpings tingsrätt dömde den 6 augusti flickans mamma till fängelse i ett år och nio månader för vållande till annans död. Åklagaren överklagade domen till hovrätten och ansåg att påföljden borde bli strängare. Ännu har hovrätten inte meddelat när det blir rättegång. En ny skrivelse har nu inkommit i ärendet och en åklagare kommer att inhämta upplysningar om socialnämndens handläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum