Åklagarmyndigheten

En person anhållen misstänkt för grovt spioneri

Dela

Åklagaren har anhållit en person misstänkt för grovt spioneri. Personen greps och anhölls under tisdagen.

Personen har koppling till det ärende där en man sedan den 23 september 2021 är häktad misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift. På vilket sätt det finns en koppling kommenterar inte åklagaren.

Senast på fredag kl. 12 måste åklagaren begära personen häktad eller släppa personen på fri fot.

Förundersökningen leds av chefsåklagare Per Lindqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål. Han är inte tillgänglig för media och kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen. När ytterligare information finns lämnas det i ett pressmeddelande.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum