Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad efter skjutning på Kungsholmen - uppdaterad

Dela

Åklagaren har begärt en person misstänkt för anstiftan till försök till mord häktad vid Stockholms tingsrätt. Häktningsförhandling kommer att ske i dag måndag kl. 12.

Uppdaterad 9/9 11:06 med tidpunkt för förhandlingen

I fredags blev en man beskjuten på Kungsholmen i Stockholm. En person anhölls vid lunchtid på fredagen och har nu begärts häktad på sannolika skäl, alternativt skälig misstanke, för anstiftan till försök till mord. 

- Ett intensivt polisarbete under helgen har lett fram till att en person nu begärs häktad, säger kammaråklagare Lucas Eriksson.

Målnummer Stockholms tingsrätt: B 11982-19

Kammaråklagare Lucas Eriksson har inte möjlighet att vara tillgänglig för media och har ingen mer information att lämna i ärendet.  

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum