Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad misstänkt för knivmord i Halmstad

Dela

Åklagare har i dag begärt en ung man häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord i Halmstad den 15 augusti. Förhandlingen äger rum i Halmstads tingsrätt i morgon söndag.

Det var i måndags som en person skadades svårt och senare avled efter att ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

En ung man (under 18 år gammal) greps och anhölls under onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. I samband med gripandet uppstod misstankar om ytterligare brott och han begärs därför häktad även för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott i Mariestad den 17 augusti.

Häktningsförhandlingen äger rum i Halmstads tingsrätt i morgon söndag kl. 14.

Målnummer: B 2057–22.

Det finns ingen ytterligare information att lämna före häktningsförhandlingen.

Kontakt

Kammaråklagare Ginger Johansson är tillgänglig för korta kommentarer på telefon 010-562 72 93 på söndag efter att förhandlingen har avslutats, cirka kl. 16.

Före förhandlingen är hon inte tillgänglig.

Pressmeddelande 18/8 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum