Åklagarmyndigheten

En person begärd häktad misstänkt för mord i Sollefteå

Dela

En person som är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i Sollefteå är begärd häktad. Häktningsframställan är inlämnad till Ångermanlands tingsrätt. Efter häktningsförhandlingen finns åklagaren tillgänglig per telefon.

En person påträffades död i Sollefteå går, torsdag, och dödsfallet utreds som mord. En misstänkt person anhölls och efter tekniska undersökningar och förhör med den misstänkta har åklagaren lämnat in en häktningsframställan till tingsrätten.

Tidpunkt för häktningsförhandling sätter tingsrätten ut.

Målnummer i Ångermanlands tingsrätt: B 238-20

Kontakt

Direkt efter häktningsförhandlingen är förundersökningsledare, kammaråklagare Jens Göransson, tillgänglig per telefon i en halvtimme, 010-562 64 21.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum