Åklagarmyndigheten

En person begärs häktad misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse i bl.a. Sollentuna, Stockholm

Dela

Åklagaren har lämnat in en häktningsframställan till Attunda tingsrätt där en man begärs häktad misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Åklagaren är tillgänglig efter häktningsförhandling i eftermiddag.

Mannen anhölls den 2 april kl. 10 på förmiddagen efter anmälan om en man med hotfullt och avvikande beteende i Sollentuna kommun.

- Utredningen är i ett inledande skede och vi har genomfört förhör med flera personer. Dessutom pågår analyser av beslag. Polisen arbetar intensivt med utredningen, säger kammaråklagare Anna Stiernstedt.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 3690-19

Åklagaren har inga möjligheter att lämna ytterligare upplysningar eller kommentarer innan häktningsförhandlingen.

Kontakt

Tidpunkt för förhandlingen sätts ut av tingsrätten. Efter förhandlingen kommer kammaråklagare Anna Stiernstedt finnas tillgänglig för media i rätten.

Presstjänsten
010-562 50 20

Kontakter

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum