Åklagarmyndigheten

En person begärs omhäktad i ärende om grov trolöshet mot huvudman i Luleå

Dela

Två personer är häktade misstänkta för grov trolöshet mot huvudman riktat mot det kommunala bostadsbolaget Lulebo AB. Häktningstiden för en av de misstänkta löper ut i dag, den andra mannen är häktad till och den 21 maj.

Åklagaren har lämnat in en häktningsframställan och begärt att tingsrätten ska förlänga åtalstiden, dvs. häktningstiden, till den 28 maj. Besked i frågan om den begärda förlängningen förväntas komma från Luleå tingsrätt senare under dagen i dag, torsdag.

– Misstanken mot den man där förlängd åtalstid nu begärs kvarstår oförändrad. En rad utredningsåtgärder återstår att göra, bland annat förhör med de inblandade, säger kammaråklagare Henrik Wallin, som tillsammans med kammaråklagare Rickard Finnberg leder förundersökningen mot de två misstänkta männen.

Målnummer i Luleå tingsrätt: B 1314-20.

Åklagarna är i nuläget inte tillgängliga för media för ytterligare kommentarer. När mer information kan lämnas kommer nytt pressmeddelande att publiceras.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum