Åklagarmyndigheten

En person häktad för försök till människorov i Piteå

Dela

En 21-årig man har i dag 22 maj häktats av Luleå tingsrätt misstänkt på sannolika skäl för försök till människorov i Piteå den 21 maj.

– Det handlar om en händelse utomhus där den misstänkte försökt föra bort en kvinnlig målsägande, säger kammaråklagare Erika Westerstrand vid Åklagarkammaren i Luleå.

Nu fortsätter utredningen med bland annat förhör. Då utredningen fortfarande är i ett inledande skede och med hänvisning till förundersökningssekretess kan åklagaren inte lämna några ytterligare kommentarer. Åtal ska vara väckt senast den 5 juni kl. 11.

Tingsrättens målnummer: B 1573-20.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum