Åklagarmyndigheten

En person häktad i människorovsärende i Göteborg

Dela

En man i trettioårsåldern häktades på lördagen på sannolika skäl misstänkt för människorov, grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak. Brotten ägde rum i tisdags den 25 augusti i Angered och Lövgärdet i nordöstra Göteborg. Målsägande är en skolanställd.

– Ytterligare förhör kommer att hållas, teknisk bevisning ska gås igenom och andra sedvanliga utredningsåtgärder kommer att vidtas, säger kammaråklagare Thomas Willén som leder förundersökningen.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 13244-20

Åtal ska vara väckt 11 september.

Åklagaren kan inte lämna mer information i det här skedet av utredningen och är inte tillgänglig för media.
 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum