Åklagarmyndigheten

En person häktad misstänkt för mord i Hyllie

Dela

En dansk medborgare har i dag häktats av Malmö tingsrätt misstänkt för mord på en kvinna i Hyllie i Malmö. Mannen kommer nu att efterlysas internationellt.

Vid 21-tiden på kvällen torsdag den 14 november hittades en kvinna död i en bil i Hyllie. Omständigheterna var sådana att polisen omedelbart misstänkte att ett brott hade begåtts. Dödsorsaken är dock inte fastslagen och kroppen ska därför genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

En dansk medborgare har varit anhållen i sin frånvaro och häktades på eftermiddagen i dag den 15 november på sannolika skäl misstänkt för mord. Han kommer nu att efterlysas internationellt.

– Eftersom mannen inte är frihetsberövad kan jag inte säga något alls om bevisläget i utredningen eller vad som gjort att han blivit misstänkt för mord, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin som är förundersökningsledare.

Utredningen fortsätter med bland annat tekniska undersökningar och förhör. Den som gjort iakttagelser i området kring Hyllie vattenparksgata, där bilen anträffades, eller har annan information kan kontakta polisen på 114 14.

När mer information finns att lämna kommer det att ske i ett pressmeddelande.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 11036-19.

 

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum