Åklagarmyndigheten

En person häktad misstänkt för våldtäkt mot barn i Stockholm

Dela

Södertörns tingsrätt har häktat en 18-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn på ett hotell vid Globen den 15 augusti. De två personer som tidigare var misstänkta i ärendet släpptes på fri fot den 16 augusti då misstanken mot dem försvagats.

– Nu kommer vi att höra vittnen och gå igenom en övervakningsfilm som tagits i beslag. Vi inväntar också rättsintyg för att säkerställa eventuella skador på målsäganden, säger kammaråklagare Hanna Cardell som är förundersökningsledare.

Åtalsfristen går ut den 2 september.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 13632-21

Pressmeddelande den 16 augusti då tre personer anhölls

Åklagaren har ingen mer information att lämna i ärendet i nuläget.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Status i ärende om mord i Växjö14.9.2021 14:30:31 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren begärde under förmiddagen i dag tisdag att ytterligare två av de anhållna i ärendet om mord i Växjö ska häktas för medhjälp till mord. En av dem begärs häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl, medan den andra begärs häktad såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Häktningsförhandlingar mot dessa två personer kommer att ske i morgon onsdag i Växjö tingsrätt, det är tingsrätten som sätter ut tiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum