Spring Wine & Spirits AB

En rosa bubblig nyhet i höstmörkret: Boschendal Brut Rosé!

Dela

Nu lanserar den prisbelönta Sydafrikanska vinproducenten Boschendal en bubblig rosa nyhet: Boschendal Brut Rosé. Druvorna till vinet kommer från en av Boschendals bästa vingårdar och har skördats tidigt på säsongen för att få en låg naturlig sockerhalt och ett friskt och elegant mousserande vin.

Boschendal Brut Rosé innehåller 80% pinotage och 20% chardonnay, vars blend är noggrant utvald för att komplettera den klassiska champagne-stilen. Druvorna till vinet kommer från en av Boschendals bästa vingårdar och har skördats tidigt för att få en naturligt låg sockerhalt, vilket resulterat i ett friskt och elegant mousserande vin. Boschendal Brut Rosé har en härlig doft av svala jordgubbar och röda vinbär, en fin mousse och syra med aromer av blodgrapefrukt. Vinet passar utmärkt som aperitif eller till olika sorters skaldjur, fräscha sallader eller lättare kycklingrätter.

Direkt efter pressning av de röda druvorna gjordes blenden med chardonnay-vinet. Därefter buteljerades vinet, för att sedan genomgå en andra jäsning på flaska enligt champagne-metoden (i Sydafrika kallad Méthode Cap Classique). Vinet har sedan legat 20 månader på jästfällning för att ge ytterligare komplexitet och efter degorgering förslöts flaskan med champagnekork. 

Vinet finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. 10:e Oktober.

Fakta: Boschendal Brut Rosé

Ursprung: Sydafrika, Coastal Region | Producent: Boschendal | Druvor: Pinotage 80%, Chardonnay 20% | Alkoholhalt: 12 % vol | Art.nr: 70320 | Pris: 149 kr flaska 75 cl | Distribution: Lanseras den 10:e oktober i Systembolagets beställningssortiment. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Möt Uncle Zin - en karaktärsrik profil30.11.2018 14:37Pressmeddelande

Även om namnet antyder att det är en avlägsen släkting så är farbrodern faktiskt ett vin från södra Italien, en nyhet på Systembolaget från 1 december. En träff med Uncle Zin är fullspäckad med frukt och kryddighet som väl möter både mat och mingel i juletid. Ställ fram en extra stol vid middagsbordet, för vinstilen är inkluderande och passar både spontana och traditionsbundna sammankomster i matens tecken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum