Stiftelsen Skansen

En spännande mix i Allsång på Skansen 24 juli

Dela

Den femte allsången i sommar, 24 juli, bjuder på en spännande mix av artister när Amanda Ginsburg, Pernilla Wahlgren, Sannex och Kaliffa är gäster hos Sanna Nielsen på Sollidenscenen.

Amanda Ginsburg
Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg
"Inte sedan Monica Zetterlund har jazz på svenska låtit så chosefri och självklar som när Amanda sjunger."
2017 var ett händelserikt år för Amanda Ginsburg. Skivbolaget Ladybird fick upp ögonen för henne och en första singel, ”Havsmelodi", släpptes i våren 2017 och i februari 2018 släpptes debutalbumet "Jag har funderat på en sak" och omvärlden dröjde inte med sin förtjusning.

Pernilla Wahlgren
Pernilla är ständigt aktuell och nu ser publiken henne i Kanal 5 - "Wahlgrens värld" - och hon har också en show - "Kort, glad och tacksam"- som går för utsålda hus under hela 2018. 

Sannex
2018 började med att Sannex åkte till Nashville för att spela in sex låtar till kommande album. I mars släppte de den första singeln från Nashville-inspelningen - ”Heartaches & Highways” - på Spotify och som musikvideo. I juni nominerades de till två stycken Guldklavar i kategorierna Årets album och Årets låt.

Kaliffa
Hoffmaestro-medlemmen Kaliffa Karlsson har under de senaste åren gjort stort avtryck på den svenska hiphop- och reggaescenen. Hösten 2016 släppte han albumet ”Kalibreraren, i juni 2017 släpptes singeln ”Helt seriöst” som toppade listorna hela sommaren. Med över 17 miljoner streams på Spotify fortsätter den att snurra flitigt både digitalt och på radio.

Allsångskvällar
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden startar generalrepetitionerna.

Pressackreditering via SVT
SVT har hand om pressackrediteringar till Allsång på Skansen. Ansökan om ackreditering sker genom att skicka ett mail med media (tidning/blogg/dylikt)  namn, telefonnummer och mailadress till de personer som man önskar ha på plats för bevakning av veckans Allsång på Skansen till Helena Brodén senast måndag kl. 11.00 inför tisdagens program. All information som behövs inför programmet kommer tillsammans med ackrediteringsbekräftelsen på måndag eftermiddag. Observera att antalet platser är begränsade. Frilansande journalister och fotografer måste ackrediteras av sina uppdragsgivare.

Trafik och parkering
Djurgården stängs av för trafik under allsångstisdagar 17.00 - 20.00. Det finns inte heller parkeringsplatser på Skansen så kommunala transportmedel, cykel, färja eller spårvagn rekommenderas.

Bilder

Amanda Ginsburg
Amanda Ginsburg
Ladda ned bild
Sannex
Sannex
Ladda ned bild
Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren
Ladda ned bild
Kaliffa
Kaliffa
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trendiga gråärter skapar rusning på Skansen9.1.2019 10:21Pressmeddelande

När Agneta Magnusson skulle presentera sin bok och ha en föreläsning om den trendiga gråärten, och de lika intressanta rovorna och kålrötterna, på Skansen den 16 januari blev det fullbokat direkt. -Det hade vi inte räknat med, säger Sarah Gühne som ansvarar för föreläsningsverksamheten. Som tur är har Agneta en lucka i kalendern så hon kan komma tillbaka för en ny föreläsning redan nu den 24 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum