Åklagarmyndigheten

En till person gripen för knivmord i Halmstad

Dela

En person under 18 år som är misstänkt för mord och försök till mord i Halmstad den 15 augusti har nu gripits utomlands. Personen har sedan den 24 augusti varit häktad i utevaro.

– Personen som nu gripits har blivit misstänkt under utredningens gång efter ett omfattande polisarbete. Tingsrätten häktade honom på sannolika skäl, säger kammaråklagare Ginger Johansson som leder förundersökningen.

Det var måndagen den 15 augusti som en person skadades svårt och senare avled efter att ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

I ärendet har flera misstänkta varit frihetsberövade sedan utredningen inleddes. Sedan tidigare finns en person gripen och häktad i ärendet.

I förra veckan häktades ytterligare en ung man i utevaro för samma brott.

I nuläget finns ingen mer information att lämna och åklagaren är inte tillgänglig för media.

Målnummer i Halmstad tingsrätt: B 2057–22.

Se tidigare pressmeddelanden

20 augusti

18 augusti

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum