Trafikverket

En tyst minut för säkerheten - Varbergstunneln

Dela

Klockan 13.00 onsdagen den 26 september stannar arbetet av i 15 minuter på många platser över hela Sverige i en manifestation för säkerhet och arbetsmiljö. Varbergstunneln kommer att vara del i denna manifestation.

I samarbete med anläggningsbranschen anordnar Trafikverket för sjätte året i rad en så kallad stand down, ett tillfälligt stopp i arbetet. Syftet är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår också en tyst minut för att hedra kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Temat för årets stand down är: vad kan varje enskild person göra för att öka säkerheten på sin arbetsplats?

Du är välkommen till årets stand down i Varberg.

Plats: Pipebruket mittemot stationen (kvarteret Magasinsgatan-Kungsgatan-Eskilsgatan)

Tid: Klockan 13-13.15 (samling 12.55)

Anmälan görs till Camilla Hult senast tisdagen den 25 september. camilla.hult@trafikverket.se, mobil: 0707-622473

Bakgrund stand down
Trafikverket är Sveriges största aktör inom byggande av infrastrukturprojekt. För att minska antalet olyckor på byggarbetsplatser har Trafikverket tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder, tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan och deras medlemsföretag. Utgångspunkten är att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i transportsystemet eller på våra arbetsplatser.

Kort fakta om Varbergstunneln 
Trafikverket bygger en cirka tre kilometer lång tunnel under Varberg och 7,5 kilometer dubbelspår mellan Varberg och Hamra. När det är klart är den största delen av Västkustbanan dubbelspårig och då kommer fler person- och godståg få plats. Dessutom försvinner cirka nio plankorsningar utmed sträckan vilket ökar säkerheten. När en tunnel byggs under centrala Varberg minskar buller, järnvägen försvinner som barriär och staden kan växa ut mot havet.

 

Nyckelord

Kontakter

Presskommunikatör Camilla Hult: 0707-622473

Trafikverkets pressjour: 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 8000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

 

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum