Värmdö Kommun

En vädjan: Besök inte vår skärgård

Dela

Folkhälsomyndigheten vädjar till alla att avstå från onödiga resor, och Trafikförvaltningen informerar om att passagerare med symptom på sjukdom inte kommer att få åka med. Värmdö kommun vädjar därför till besökare i vår vackra skärgård att undvika besöken de kommande veckorna.

Utifrån risk för ökad smitta vid trängsel så kommer Vaxholmsbolagets båtar att gå med mindre passagerare per avgång än vanligt. De informerar om att personalen ombord kommer att avgöra när båten är full och att passagerare då kommer att nekas gå ombord. De flaggar också för att passagerare som uppvisar symptom inte kommer att få åka med hem från skärgårdsöarna.

Värmdö är skärgårdens mötesplats och vi är otroligt stolta över vår geografi, vår natur och våra vackra besöksplatser. Tyvärr behöver vi detta till trots avråda från inte nödvändiga resor ut i skärgården i nuläget.

- Nu behöver vi ta det gemensamma ansvaret och uppmanar därför till att undvika alla icke nödvändiga resor.  Att vi tar det egna ansvaret, alla och envar, är avgörande, säger Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

Med anledning av coronavirusets effekter på vår vård- och omsorgsverksamhet så kan inte vi garantera samhällsservice vid tillfällig vistelse i kommunen. Vår verksamhet är redan nu belastad och arbetar hårt för att kunna säkerställa den ordinarie vården och omsorgen till våra medborgare.

- Vi måste primärt ta vårt ansvar för medborgare som vi har det faktiska ansvaret för. Vård- och omsorgsverksamheterna är hårt belastade och kämpar varje dag för att kunna genomföra sitt ordinarie uppdrag, säger Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö kommun.

Nyckelord

Kontakter

Cecilia LejonKommundirektör

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

08-57047153cecilia.lejon@varmdo.se

Deshira Flankör (M)Kommunstyrelsens ordförande /Kommunalråd

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

deshira.flankor@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Växel: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se/

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum