PR Direkt

En värld i rörelse

Dela
Vi lever i en värld som är i ständig rörelse. Allting förändras oavbrutet och ny teknologi utvecklas konstant. Något som kan vara svårt för många att hänga med i. Nya telefonmodeller varje år, ny mjukvara och uppgraderingar. Även om du följer tekniknyheter slaviskt är det svårt att hänga med om du inte hittar något direkt från branschen. Det är därför viktigt att se det positiva med ny teknik.

Kompost blir biogas

Visste du om att många bussar runt om i vårt avlånga land kör runt på kompost? Det är givetvis inte komposten direkt men den kompost vi slänger används för att göra biogas. Som sedan bussarna använder som bränsle. Att använda kompost är både billigare och mera hållbart. Resterna av komposten efter att processen till biogas är klar kan användas på våra åkrar. Vilket ger oss mat som i sin tur blir mer kompost.

Mer nöje än någonsin

Aldrig i mänsklighetens historia har vi haft så mycket fritid som nu. För att inte tala om allting vi har att fylla vår fritid med. TV, dator, telefon och mycket mer. Du kan sätta dig ner och ägna dig åt ett filmmaraton, binga på en TV-serie eller spela flera timmar av The Sims eller Call of Duty. Många casinos har också flyttat online, till exempelWilliam Hill, vilket också har gett oss något att fylla vår fritid med. Vad du väljer är helt upp till dig.

Maten på bordet

Teknikens under finns inte bara i våra bussar eller i vår elektronik. Den har påverkat maten vi äter. Idag använder många bondgårdar avancerad teknologi för att göra jobbet lättare och mera effektivt. Vi har givetvis den gamla klassikern traktorn som idag ofta är utrustad med en gps. Du hittar också mjölkrobotar som mjölkar kossorna automatiskt. Det kan till och med finnas stationer did korna kan gå själva för att bli mjölkade.

Modern teknik på bondgårdarna tar inte slut där. Nu pratar man om smarta bondgårdar. Vilket i grunden kombinerar AI-teknik med traditionellt arbete. Genom att använda smarta maskiner kan bonden spara både tid och pengar. Samtidigt som djuren mår bra och skördarna blir bättre. Vi i Sverige ligger i framkant när det kommer till att använda smart teknologi i jordbruket.

Sprida nyheter och annan viktig information

Bästa sättet att få veta vad som händer i världen brukade vara att öppna en tidning eller vänta på att det skulle bli dags för nyheterna. Så ser det inte längre ut idag. Utöver att tidningar och Tv-kanaler hardigitala uppdateringar med snabba nyheter finns också YouTube och Twitter.

Med Twitter kan du följa utvecklingen av en situation tack vare att organisationer involverade kan själva uttala sig om saken. På YouTube finns det flera kanaler som ägnar sig åt att informera och gräva djupare. Nackdelen är givetvis att kanalerna du hittar är ofta nischade och drivs av privatpersoner eller mindre mediaföretag. Vilket begränsar bredden på deras information.

Igår, idag, imorgon

Vi lever i en spännande tid där vad som var sant igår kanske inte är sant imorgon. Teknik som en gång i tiden hörde hemma i Science Fiction har börjat bli vår verklighet. Vi utforskar rymden, vi använder robotar för att odla vår mat och bygga våra bilar.

Du går omkring med teknologi i din ficka som en gång i tiden krävde ett helt rum. För varje år kommer det något nytt och det som redan fanns blir bättre. Det har gjort att vi är mer informerade än någonsin tidigare men också att vi har mer att sortera.

Då kan det vara värt att ta sig tiden att sätta sig ner, slå på Tv:n och bara koppla av med en film eller serie. Genom den senaste tekniken så klart.

Kontakter

Bilder

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum