Brynäs IF

En världsmästare kommer hem

Dela

Det var i Brynäs som ishockeykarriären tog fart för Nicklas Danielsson. Till hösten är han åter i Brynäs IF igen.

Brynäs IF presenterar idag att spelaren Nicklas Danielsson är klar för Brynäs IF inför säsongen 2018/2019.

Inför säsongen 2001/02 kom Nicklas Danielsson till Bynäs IF. Då var det spel i J18 och J20 som gällde. Men ganska snabbt blev det herrlaget och SHL-debut säsongen 2002/03.

Efter någon säsong i Brynäs gick karriären vidare till andra SHL-klubbar. Det blev Djurgården och Modo och därefter spel i utländska ligor. SC Bern, HC Lev Praha och Rapperswill har varit klubbar som Nicklas representerat. Nu kommer han till Brynäs från Lausanne HC.

Nicklas Danielsson på den tiden då han spelade i Brynäs IF. Nu är han åter och signerar ett treårskontrakt.

Nu har han hunnit fylla 33 år och kan bland annat titulera sig världsmästare. Han var med 2013 och vann det första VM-guldet för Sverige på hemmaplan. I prisskåpet finns även ett VM-brons. Nicklas är en teknisk, snabb högerskytt och mycket bra på att hitta nätet. Under den här säsongen i Lausanne har han producerat 47 poäng på 46 matcher via 23 mål och 24 assist.

-Att det blev Brynäs var rätt givet. Jag gick hockeygymnasiet här i två år och man kan väl säga att karriären började här. Sedan har jag följt Brynäs under några år och tycker att laget spelar den typ av hockey som är rolig både att titta på och spela. Det är mycket fart och man vill verkligen lira pucken snabbt. Ett spel som jag gärna vill vara en del av. Dessutom känner jag ju för Brynäs. Från dag ett när vi sade att vi skulle hem, familjen och jag, så var Brynäs laget. Nu är det en härlig dag i dag när jag får skriva kontraktet, säger Nicklas Danielsson.

Nicklas är tvåbarnspappa och till våren blir det ytterligare tillökning i familjen. Han äger ett hus i Uppsala men kommer inte att pendla till Gävle utan familjen kommer att leta sig i boende här i staden.

-Det går inte att pendla utan vi kommer att bo här. Det var länge sedan jag spelade i Sverige. Det var några år sedan. Då var jag i Modo. Men det här är en riktigt bra liga. Det är jämna lag och ligan är bättre här än i Schweiz. Men det är en bra liga det med. Jag har spelat med Jacob Blomqvist och i landslaget med Elias Fälth så de killarna känner jag lite extra. Och så massören Glenn Hellström han var här förr också. Men annars blir det mycket nytt för mig.

Nicklas är i Gavlerinken på en blixtvisit. Redan i morgon reser han hemåt igen.

-Jag åker i morgon. Vi är lediga till den tolfte men vi ska hitta på några grejor med familjen i Schweiz. Vi har bara tre matcher kvar i serien.


-Vi är väldigt nöjda med rekryteringen. Med Niclas får vi en right-forward med bra skridskoåkning. Han är offensiv i sin spelstil, vill gärna in på mål och har ett bra skott. Det är en bra förstärkning när en välmeriterad spelare och han kommer in i truppen och kommer bli en viktig spelare för vårt lag. Sen är det extra kul att vi kan locka tillbaka en spelare med ett förflutet i vår klubb säger Stefan Bengtzén, sportchef Brynäs IF.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 
Vid sidan av den sportslige verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet.

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

Brynäs IF går för hjärnforskningen - i premiärmarsch för sportens framtid1.7.2019 11:30:00 CESTPressmeddelande

Hjärnskakningar är det kanske största hotet mot vår sports framtid. I vår strävan mot en mer hållbar hockey dedikerar vi hemmapremiären 19/20 till att belysa och uppmärksamma frågan. Därför bjuder vi nu in till en stor premiärmarsch den 21 september – där vi laddar upp för matchen mot Färjestad samtidigt som vi går för hjärnforskningen tillsammans med insamlingsfonden Bissen Brainwalk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum