Region Örebro län

Endoskopimottagningen i Karlskoga blir större och modernare

Dela

Endoskopimottagningen på Karlskoga lasarett ska få större lokaler som kan tillgodose de behov som framtidens hälso- och sjukvård kommer att ställa. Det fattade servicenämnden beslut om vid det senaste sammanträdet.

- Det finns i dag lediga ytor på Karlskoga lasarett som skulle passa alldeles utmärkt för de behov som endoskopimottagningen har. Det handlar bland annat om nya undersökningsrum och rengöringsrum för att upprätthålla god tillgänglighet och hygien, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i servicenämnden.

Behovet av utökade och mer moderna lokaler för att kunna genomföra endoskopiundersökningar, det vill säga kameraundersökning av bland annat tarmarna, grundar sig bland annat i nya nationella riktlinjer gällande tarmscreening för personer i åldern 60 och 74 år.

- Med de här nya lokalerna kommer vi att kunna bedriva verksamhet som vi tidigare inte har haft i någon större omfattning på ett bra sätt både för patienterna och för personalen, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

I och med moderniseringen av endoskopimottagningen kan den fungera som ett reservalternativ till den nuvarande akutmottagningen på Karlskoga lasarett.

- På så sätt skapar den här ombyggnaden oss också en bättre beredskap för att hantera framtida kriser, säger Karin Sundin.

Det beslut som servicenämnden fattat är ett av flera i den kedja av beslut som krävs vid om- och nybyggnation inom Region Örebro län.

Kontakt

Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden, telefon: 073-081 65 27.

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20.

Lena Jangentorp, avdelningschef Lokalplanering, telefon: 019-602 75 53.

Nyckelord

Bilder

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden
Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden
Ladda ned bild
Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden
Håkan Stålbert, ordförande i servicenämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum