Norrköpings kommun

Eneby BK får Tillgänglighetspriset 2021

Dela

Eneby BK tilldelas Tillgänglighetspriset 2021 för sitt inkluderande arbete och för att de gör det möjligt för människor att idrotta utifrån sina egna förutsättningar och på lika villkor.

FOTO: SYDA PRODUCTIONS/Mostphotos.
FOTO: SYDA PRODUCTIONS/Mostphotos.

–  Fotboll för alla (FFA) är Eneby BK´s verksamhet för ungdomar med funktionsvariationer. Jätteroligt att få pris för bra saker och detta pris värmer hela föreningen. Att vi verkligen kan erbjuda FFA är vi stolta över. Vi vill fortsätta utveckla Eneby med ännu bättre tillgänglighet och bidra till folkhälsa i allmänhet även om vi sysslar med fotboll i synnerhet, säger Jörgen Lindström, marknadsansvarig i Eneby BK.

Tillgänglighetspriset delas ut varje höst till en verksamhet, förening eller organisation som använder sin kreativitet och kunskap för att göra sin verksamhet mer tillgänglig för personer med funktionsnedsättningar.

– Juryn vill i år uppmärksamma Eneby BK:s fina jobb med att möjliggöra idrott för alla och sätta fingret på vikten av inkludering i föreningslivet, säger Emma Johansson, sakkunnig på vård- och omsorgskontoret.

Prisutdelningen av tillgänglighetspriset kommer att ske tisdagen den 26 oktober klockan 18.00 i Maxihallen. Prisutdelare är kommunalrådet och juryns ordförande Karin Jonsson (C).

–  Tyvärr är det ingen självklarhet att alla har möjlighet till att exempelvis spela fotboll på sina egna villkor. Därför känns det bra att kunna dela ut priset till en förening som aktivt visar att de tycker den här frågan är viktig, säger Karin Jonsson (C).

Kontakt:
Emma Johansson
Titel: sakkunnig, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 15 86

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15Bilder

FOTO: SYDA PRODUCTIONS/Mostphotos.
FOTO: SYDA PRODUCTIONS/Mostphotos.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Premiär för film om Norrköpings biografer6.12.2021 14:09:43 CET | Pressinbjudan

Som en del av 10-årsjubileet har Cnema i samarbete med Norrköpings stadsmuseum producerat en film i tre delar, Norrköpings vita dukar – från kinematografer till multibiografer. Filmen blickar mer än 100 år tillbaka i tiden och utforskar biografkulturen i Norrköping, från de allra första biograferna fram till idag. Museipedagog Ellika Kyndel guidar publiken i biografernas spår med fokus på arkitektur och utformning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum