E.ON Sverige AB

Energiföretagen Sverige prisar exjobbare på E.ON

Dela

När Energiföretagen Sverige den 13 mars delade ut priset Årets energiuppsats vann Sofia Akhlaghi och Sofia Carlson, som gjorde sitt examensarbete hos E.ON, i kategorin teknik/naturvetenskap. Juryns motiveringar för de två vinnande uppsatserna uppmanar alla Sveriges energibolag att ta till sig studenternas resonemang.

Vinnarna av Årets energiuppsats 2017
Vinnarna av Årets energiuppsats 2017

Uppsatspriset delades ut i de två klasserna teknik/naturvetenskap och ekonomi/samhällsvetenskap till de som bäst behandlade temat ”energibranschens utmaningar”. Akhlaghi och Carlson skrev arbetet ”Mot fjärde generationens fjärrvärme” vid Lunds universitet. Bland de 25 bidragen utsåg juryn även uppsatsen ”Kapacitetseffektiva elnätstariffer” av Petter Danielsson och Joakim Salqvist vid Linköpings universitet på uppdrag av Ellevio.

Sofia Akhlaghi och Sofia Carlson gläds åt priset:

- Det känns otroligt kul och ärofyllt! När vi ska bygga det hållbara samhället måste råvaror och energi användas så effektivt som möjligt. I det avseendet är fjärde generationens fjärrvärme ett högintressant ämne eftersom det verkligen möjliggör återanvändning av energi.

Av pristagarna arbetar både Sofia Akhlaghi och Petter Danielsson på E.ON i dag och Therése Jönmark, HR Direktör på E.ON, betonar vikten av att ta emot exjobbare för att företaget ska ligga i framkant när det gäller forskning och utveckling:

- Samarbetet med universitet och högskolor är oerhört betydelsefullt eftersom det ger oss djupare kunskap i olika ämnen och driver vår verksamhet framåt. Samtidigt är samarbetet ett bra sätt att knyta kontakt med nya talanger. Som arbetsgivare är vi oerhört stolta över Sofia och Petters framgångar, och att de valde E.ON efter sin examen ser vi som ett kvitto på att vi är en attraktiv arbetsplats som driver utvecklingen mot ett hållbart samhälle med nya innovativa energilösningar.

De vinnande uppsatserna belönas med 20 000 kr vardera och tävlingen återkommer nästa år.

Nyckelord

Bilder

Vinnarna av Årets energiuppsats 2017
Vinnarna av Årets energiuppsats 2017
Ladda ned bild

Länkar

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Historisk elnätsanslutning möjliggör förnybar energi till hela Sverige19.11.2018 08:06Pressmeddelande

Under hösten har anslutningsavtal tecknats för den största vindkraftsatsningen i E.ONs historia. Det är det nybildade bolaget E.ON Wind Nysater AB som ska ansluta 475 megawatt vindkraft till elnätet i Västernorrland. Avtalet innebär att nästan 100 årsarbeten skapas i regionen när ny elledning ska byggas. 475 MW motsvarar nästan effekten i Sveriges tredje största vattenkraftverk, Porjus i Lule älv.

E.ON bygger en av Europas största landbaserade vindkraftsparker i Västernorrland16.11.2018 10:05Pressmeddelande

Idag fattades beslut om att E.ON kommer att bygga en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar i Sverige. Vindkraftsparkerna, som ligger cirka 4 mil nordväst om Härnösand och utgörs av de två projekten Hästkullen och Björnlandhöjden, i framför allt Härnösands kommun, får en installerad effekt på 475 megawatt, vilket ger energi motsvarande all hushållsel i Västernorrland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum