Enkla Juridik Sverige AB vill hjälpa föräldrar att förstå att barnets bästa är utgångspunkten i lagen

Dela

En vårdnadstvist kan ofta bli ofrånkomlig till följd av en skilsmässa. Många föräldrar förstår dock inte att barnens bästa är den juridiska utgångspunkten i en rättsprocess. Juristbyrån Enkla Juridik Sverige AB vill nu skapa uppmärksamhet kring ämnet.

Vårdnadstvister uppstår vanligen efter att föräldrar genomgått en separation eller skilsmässa. I Sverige är utgångspunkten att föräldrar automatiskt har gemensam vårdnad och att de vid separation eller skilsmässa behåller den gemensamma vårdnaden. Om föräldrar inte går med på att behålla den gemensamma vårdnaden, eller om ena parten är fast besluten att ta över den fulla vårdnaden, uppstår en vårdnadstvist där juridisk hjälp krävs. Vid vårdnadstvister är det dock alltid barnets behov som väger tyngst, och inte föräldrarnas.

“Gemensam vårdnad är vad som anses bäst för barnet och naturligtvis hade det varit mest fördelaktigt om föräldrarna kunnat enats om saken, men tyvärr ser verkligheten inte alltid ut så. Många föräldrar är ofta osäkra på vad som gäller vid en vårdnadstvist och därför har vi sammanställt en vägledning på hemsidan om processen för en vårdnadstvist som kan vara till hjälp,” säger pressansvarig på Enkla Juridik.

Enkla Juridik har sedan grundandet 2017, hjälpt många föräldrar med processen kring vårdnadstvister. Juristbyrån erbjuder för närvarande föräldrar en kostnadsfri juridisk utvärdering av situationen. Det betyder att föräldrar kan få hjälp av en erfaren jurist som bedömer läget ur en juridisk utgångspunkt samt ger förslag på hur Enkla Juridik kan hjälpa dem vidare.

Enkla Juridik har flertalet jurister som specialiserar sig på ärenden som rör familjejuridik och vårdnad. Det är många frågor som dyker upp när man väljer att inte leva tillsammans med barnets andra förälder. Vem ska ansvara för vårdnaden? Var ska barnet ha sin bostadsadress? Hur mycket ska barnet vara hos mamma och hur mycket hos pappa? Hur mycket ska var och en umgås med barnet?

Det kan vara en mycket svår känslomässig situation att behöva gå till Familjerätten eller till domstolen för att avgöra en tvist om vårdnad om sina barn. Det är därför till stor hjälp att ha en jurist vid sin sida.

Kontakter

Om

PR Direkt
Flaggan 1338
11674 Stockholm

010-551 75 00https://prdirekt.se/

PR Direkt hjälper företag och organisationer med PR och pressmeddelanden. Vi ser till så att viktiga nyheter får rätt spridning.

 

Följ PR Direkt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PR Direkt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum