Svenskt Trä

Enkla och smarta tips för sommarens byggprojekt

Dela

Sugen på att dra igång ett sommarprojekt? Oavsett om du vill skapa skugga med en pergola eller förlänga semestern hemma med nya utemöbler så kan du få tips på hur du gör en snygg omslottskarv eller bäst undviker urflisning vid sticksågning på www.byggbeskrivningar.se. Webbplatsen är nu laddad med nya, pedagogiska filmer om olika snickartips som kan vara bra att kunna när du ska bygga i sommar.

På Svenskt Träs webbplats Byggbeskrivningar.se finns det redan mycket material som kan underlätta både för proffs och hemmasnickare. Lagom till sommaren finns nu dessutom 28 nya pedagogiska snickartips på plats – kortfilmer som visar några av de vanligaste momenten och hur du utför dem för bästa resultat.

–  Filmerna är korta och mycket tydliga. Med dessa som hjälp kan även den som inte har så mycket förkunskap lära sig hur man mäter, sågar, limmar eller skarvar på ett smart och korrekt sätt. Vi hoppas att ännu fler tar chansen att kanske lära sig något nytt och uppleva hur kul och att enkelt det är att bygga i trä, säger Johan Fröbel, chef teknik och handel på Svenskt Trä.

Byggbeskrivningar
Byggbeskrivningar.se visar på ett enkelt sätt hur man lyckas med sitt byggprojekt, både översiktligt och i detalj. Här finns till exempel pedagogiska beskrivningar i form av ritningar, realistiska illustrationer och instruktionsfilmer, samt möjlighet att måttanpassa och skriva ut materialspecifikationer, arbetsritningar och underlag för bygglovsansökan. På byggbeskrivningar.se finns även ett dimensioneringsprogram som hjälp för att beräkna dimensioner för till exempel takbalkar, nockbalkar, pelare eller golv- och altanbjälkar i konstruktionsvirke, limträ eller lättbalkar. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenskt Trä
Svenskt Trä
Storgatan 19
Stockholm

08-762 72 60https://www.svenskttra.se

Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.

Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.

Svenskt Trä värnar om personlig integritet vilket innebär att dina personuppgifter alltid hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Läs integritetspolicyn här.

Följ Svenskt Trä

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenskt Trä

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum