Enköpings kommun

Enköping kraftsamlar kring social hållbarhet

Dela

Under hösten bjuder Enköpings kommunkoncern in till en rad workshops för att kartlägga arbetet inom social hållbarhet i Enköping.

Social hållbarhet är grundläggande för ett fungerande samhälle. Samtidigt är integration, trygghet och arbetsmarknad verksamhetsområden inom kommunen som tydligt pekats ut som prioriterade att kraftsamla kring.

Därför bjuder nu Enköpings kommun in hyresvärdar, näringslivet, myndigheter, organisationer och aktörer inom det civila samhället för att tillsammans med tjänstemän och politiker kartlägga vad som görs och vilka satsningar som ytterligare behövs för att täppa till luckor.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och dela med sig av sina erfarenheter, behov och idéer som bidrar till ett gott liv för alla. Ingen aktör kan göra detta själv utan det här är ett arbete som vi i Enköping gör tillsammans, säger Hannu Högberg, tillförordnad kommundirektör i Enköpings kommun.

Till sin hjälp har de forskare från Mälardalens universitet som gör en förstudie där de kartlägger nuläget och behov i kommunen. Studien beräknas vara klar i början av nästa år.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum