Enköpings kommun

Enköpings kommun bjuder in föreningar till dialog efter synpunkter

Dela

Några av Enköpings idrottsföreningar har i ett brev till kommunledningen uttryckt synpunkter på om hur kontakten med kommunen fungerar. Nu bjuder kommunen in föreningarna till ett möte. En extern konsult ska leda arbetet med att utveckla dialogen och stärka samarbetet framåt.

– Föreningslivet är helt avgörande för ett levande och välmående Enköping. Vi tar till oss av synpunkterna och det är nu upp till oss att lyssna in och vara lyhörda för vad vi behöver göra för att komma framåt. Jag är fast besluten om att vi ska genomföra ett ordentligt utvecklingsarbete tillsammans med idrottsrörelsen, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör.

Kommunen har upphandlat en extern konsult för att leda arbetet. Ulrika Riseby har lång erfarenhet av att jobba med kommuner samt en gedigen föreningsbakgrund.

Möte med föreningarna 9 november

Tisdag den 9 november bjuds de aktuella föreningarna in till ett möte som blir startskottet för utvecklingsarbetet mellan kommunen och föreningslivet.

– Vi ser fram mot att få träffa föreningarnas representanter för att lyssna in, diskutera och ha en konstruktiv dialog om hur vi förbättra samarbetet. Just nu fokuserar vi på idrottsrörelsen men vi ska fortsätta med fler föreningar för att få ett bättre samarbete och bygga vidare på den kunskap vi får genom det arbete vi nu startar, säger Ulrika Riseby, konsult.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum