Enköpings kommun

Enköpings kommun inleder samarbete med Mamma United

Dela
Tillsammans har Enköpings kommun och EHB inlett ett samarbete med den ideella föreningen Mamma United. Samarbetet blir en del i kommunens förebyggande arbete för att stärka föräldrar i sitt föräldraskap och ska bidra till social hållbarhet.

Mamma United är en ideell förening som hjälper mammor att påverka sitt eget och sina barns liv så att de mår bättre. De blir integrerade i samhället och känner sig som en del av ett större sammanhang där ingenting är omöjligt.

– Mamma United är en del i ett arbete av att minska hälsoklyftorna i samhället. En trygg plats där mammorna kan träffa nya vänner och lära sig mer om hur samhället fungerar. Jag tycker det känns väldigt bra och viktigt att vi fått till det här samarbetet, säger Peter Book (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förebyggande arbete i Enköpings kommun

I kommunens arbete med social hållbarhet är ambitionen att arbeta med tidigt förebyggande insatser för att stärka föräldrar i sitt föräldraskap. Idag finns bra metoder för att stärka föräldrar, men det behövs flera metoder för att nå alla i målgruppen.

– Vi behöver fortsätta utvecklas och komplettera våra arbetssätt med metoder som fungerar. Mamma United är just en sådan metod, säger Jonas Nyström, chef för upplevelseförvaltningen.

Mamma United är en sådan metod som möter många av de behov som har identifierats i kommunen. De hjälper mammor att skapa en känsla av meningsfullhet genom att ge deltagarna rätt verktyg att påverka sin egen livssituation. Detta görs genom utbildning och motivationshöjande samtal som ökar både kunskapsnivå och självkänsla.

– Samarbetet känns helt rätt och vi har stora förhoppningar att Mamma United kan bli en metod som vi kan arbeta långsiktigt med i kommunen. Mamma Uniteds insatser blir en viktig pusselbit i vårt förebyggande arbete för att bidra till ett mer socialt hållbart Enköping, säger EHB:s VD Carina Weir.

Mamma United startar under hösten 2023. Under våren kommer en person rekryteras för att arbeta som samordnare för Mamma United.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum