Enköpings kommun

Enköpings kommun på topplacering när det gäller upphandling

Dela

Årets nöjd upphandlings-index (NUI) visar att Enköpings kommun hamnar på plats tio av alla Sveriges kommuner. ”Det är verkligen glädjande”, säger inköpschef Laila Eklund.

Varje år mäter Sveriges kommuner och regioner (SKR) hur nöjda företagarna är med kommunens service inom myndighetsutövningen, så kallat nöjd kund-index (NKI). I år är det också andra gången SKR mäter hur nöjda företagarna är med kommunernas service inom upphandling, så kallat nöjd upphandlings-index (NUI). Årets mätning visar att Enköpings kommun hamnar på en topplacering.

– Att Enköpings kommun hamnar på plats tio i årets mätning känns fantastiskt roligt och det visar att vårt arbete på flera olika plan har gett effekt, säger Laila Eklund som är inköpschef på Enköpings kommun.

Mätningen visar att det skett en ökning inom alla serviceområden för upphandling. Dessutom är det fler anbudsgivare som har svarat på enkäten än tidigare år.

–  Allra högst är betyget inom bemötande. Det området handlar bland annat om hur lätt det är att komma i kontakt med oss, hur de upplever vår attityd och vårt bemötande. Här gör min personal ett fantastiskt arbete, säger Laila Eklund.

Läs mer om inköpsavdelningens höga NUI-betyg

Kommunerna med högst NUI-värde

  1. Falkenberg 74
  2. Oxelösund 73
  3. Haparanda 71
  4. Lysekil 70
  5. Tierp 68
  6. Tanum 68
  7. Lekeberg 68
  8. Solna 67
  9. Täby 66
  10. Enköping 66

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum