Enköpings kommun

Enköpings kommun ska bygga en omklädningsbyggnad på Korsängsfältet

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat att kommunen ska bygga en omklädningsbyggnad på Korsängsfältet för 20 miljoner kronor.

Enköpings kommun har upphandlat en omklädningsbyggnad för 20 miljoner kronor. I det ursprungliga projektet ingick även speakertorn och läktare. Stigande priser till följd av omvärldsläget visar dock att befintlig budget inte räcker. För att kommunen ska kunna genomföra alla delar av projektet, krävs ett beslut om att lägga 2,5 miljoner kronor extra på projektet. Den 16 juni tog upplevelsenämnden beslut om att begära extra pengar. Det som nu väntar är att kommunstyrelsen ska ta ställning i frågan.

Förväntat beslut av kommunstyrelsen 30 augusti

Viljan är fortsatt att bygga både omklädningsbyggnad samt speakertorn och läktare. Men genom att dela upp besluten kan vi nu vara säkra på att omklädningsbyggnaden inte blir försenad. Kommunstyrelsen förväntas ta beslut om extra pengar till projektet den 30 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum