Enköpings kommun

Enköpings kommun tar över Bredsands camping

Dela
Efter beslut i kommunfullmäktige tar Enköpings kommun över driften av Bredsands camping. Nu väntar en badsäsong med flera nyheter och en invigning i maj.

På kommunfullmäktiges sammanträde 2 maj togs beslut om upphörande av anläggningsarrendet i förtid och överenskommelse om överlåtelse av tomträtten. Det innebär att kommunen tar över driften av Bredsands camping.

– Det känns riktigt bra att vi nu fått till ett beslut där kommunen tar över driften av campingen i Bredsand. Det är en viktig plats för oss Enköpingsbor och besökare, så att vi fick till det här beslutet inför sommarsäsongen känns mycket positivt. Jag vill återigen också tacka First camp för ett gott samarbete de senaste åren, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

För att arbeta med campingen och badet i Bredsand har vi skapat en ny enhet på upplevelseförvaltningen. Martina Nordin Lövgren har fått jobbet som enhetschef för Bredsand.

– Det har varit en intensiv och spännande period under våren med förberedelser för att kunna ta över Bredsands camping. Vi ser fram emot sommaren där vi vill erbjuda våra gäster till campingen och badet en härlig upplevelse, säger Martina Nordin Lövgren, enhetschef Bredsand på upplevelseförvaltningen.

Sommarsäsongens nyheter

Besökarna kommer att känna igen sig men flera nyheter väntar nu när kommunen har tagit över driften av campingen. Ett utegym i trä kommer stå klart i slutet av maj. En ny minigolfbana kommer byggas och beräknas vara klar i början av juli. Ute vid udden där grillplatsen finns, placeras en mindre brygga perfekt för att sjösätta kanoter. Sand har fyllts på under vattenytan och vass har tagits bort. Dessutom står Fritidsbanken redo att gratis låna ut utrustning lagom till att badsäsongen kommit igång. Bistron kommer inte vara öppen men hungriga badgäster kommer att kunna köpa mat från en foodtruck.

– Vi vill skapa ett levande Bredsand och i år har vi ett samarbete med olika foodtrucks som kommer finnas på plats under sommaren. En foodtruck kommer att stå i Bredsand hela sommaren och andra foodtrucks kommer att gästspela, säger Martina Nordin Lövgren.

Invigning i maj

Det blir en invigning öppen för allmänheten av Bredsand 18 maj klockan 10.30–13.30 där det blir olika aktiviteter som ponnyridning, ansiktsmålning och godisregn. Vi återkommer med program och mer information när det närmar sig.

I samband med att kommunen tar över driften av Bredsand lanseras en webbplats för att kunna ta emot bokningar. Besök webbplatsen: bredsandscamping.se

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum