Enköpings kommun

Enköpings kommundirektör pratar hållbar stadsutveckling med bostadsministern

Dela

Enköpings kommun ska tillsammans med åtta andra kommuner höja tempot i klimatomställningen. I dag träffar kommundirektör Ulrika K Jansson finansmarknads- och bostadsministern Per Bolund i ett digitalt möte för att prata hållbar stadsutveckling och Klimatkontrakt 2030.

– Det ska bli inspirerande att ha det här samtalet. Vi tar ju på oss ledartröjan för andra mindre kommuner i klimatomställningen och jag ser det här som ett kvitto på att fler får upp ögonen för Enköpings gröna omställning. Jag ser fram emot att berätta om vårt arbete men också få stöd och draghjälp i klimatfrågan av de andra aktörerna, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör.

Rundabordssamtalet äger rum digitalt måndag 23 november klockan 15:00-16:30.

Klimatneutralt Enköping 2030

Kommunstyrelsen ska ta ställning till en avsiktsförklaring för Klimatkontrakt 2030 den 24 november för att den 11 december tillsammans med representant från regeringen skriva under kontraktet. Läs mer om Klimatkontraktet.

Myran visar vägen för klimatarbetet

Enköpings klimatarbete och satsningen för att bli klimatneutrala redan 2030 sker inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities. Tanken är att Enköping och de andra ska fungera som föregångare för andra kommuner och städer som vill öka takten i omställningen. Arbetet ska bygga på ett innovativt arbetssätt och Myranområdet är tänkt att vara en föregångare för den gröna omställningen.

Om Viable Cities

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med syfte att snabba på omställningen till klimatneutrala städer 2030. Programmets tidsram är 2017-2030 och genomförs i en samlad satsning från Energimyndigheten, Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och Formas, det statliga forskningsrådet för hållbar utveckling. De kommuner som ingår i Viable Cities är: Enköping, Göteborg, Järfälla, Lund, Malmö, Stockholm, Umeå, Uppsala och Växjö.

 

Kontakter

Ulrika K Jansson, kommundirektör
Telefon: 0171-62 66 40
E-post: ulrika.jansson@enkoping.se

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service tillinvånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum