Enköpings kommun

Enkoping.se – en startsida i Sveriges topp!

Dela

Enkoping.se får topplacering i färsk tillgänglighetsgranskning.

Nyligen genomförde tillgänglighetsgranskaren Funka.nu ett test av 1785 webbplatser för att bedöma om dessa uppnått kraven som finns i lagen om tillgänglighet i digital offentlig service (DOS). Enkoping.se klarade testet väl och placerade sig tillsammans med 129 andra webbplatser på en förstaplats.

Tillgänglighet förebygger utanförskap

Med målet att förebygga digitalt utanförskap har kommunikationsavdelningen, på kommunledningsförvaltningen, kommit en god bit på vägen för att skapa en webbplats som är tillgänglig för alla.

– Detta är inte bara en vinst för oss som jobbar på kommunikationsavdelningen men också en vinst för de besökare som har en funktionsvariation. Vi kommer att jobba ännu mer med det här under 2023. Vi vill säkerställa att alla kommunens webbplatser följer lagen om tillgänglighet. Enköpings kommun ska fortsätta vara en inkluderande kommun, även på webben, säger webbstrateg Niklas Boman.

Läs om hur det gick för andra offentliga verksamheter på Funkas webbplats

Läs mer om Enköpings kommuns politiska mål för delaktighet och demokrati på webbplatsen Enköping Växer 

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum