Dramaten

Ensamkommande ungdomar tolkar Kafka på Dramaten

Dela

Sedan 2015 drivs en ideell teatergrupp för ensamkommande ungdomar i Dramatens lokaler. Vid tre tillfällen med start den 19 november på Målarsalen redovisar gruppen nu sitt arbete med föreställningen Processer baserad på Frans Kafka berättelse om Josef K.

Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.

Josef K har en väldigt dålig dag. Plötsligt när han vaknar står det två väktare i hans rum. De vet inte varför eller vilket brott han har begått men det är deras jobb att förklara för honom att han från och med nu är häktad. Annars är allt som vanligt. Josef K måste fortfarande gå i skolan, söka jobb, och umgås med kompisar. Men efter ett samtal från hans handledare på domstolen börjar allting falla samman. Vad är han anklagad för? Vad vill domstolen att han ska göra? Och vad är egentligen Processen?

Teatergruppen för ensamkommande ungdomar initierades och drivs av skådespelarna David Fukamachi Regnfors, Hamadi Khemiri, Jonathan Silén och Malin Janlöv. Vid tre tillfällen med start den 19 november på Målarsalen spelar de föreställningen Processer, inspirerad av Franz Kafkas roman Processen samt de deltagandes egna erfarenheter.

Medverkande: 
Aliasghar Motaghi,  Ali Motaghi,  Hussein Mohammadi,  Ismail Qurbani,  Majid Husseini,  Mohammad Navazani (assisterande gruppledare och extraskådespelare), Mujgan Ahmadi,  Nasim Hosseini och Sanaz Sharifi.

En produktion från Dramaten&.

Processer, den 19, 21 och 24 november, Målarsalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum