Dramaten

Ensamkommande ungdomar tolkar Kafka på Dramaten

Dela

Sedan 2015 drivs en ideell teatergrupp för ensamkommande ungdomar i Dramatens lokaler. Vid tre tillfällen med start den 19 november på Målarsalen redovisar gruppen nu sitt arbete med föreställningen Processer baserad på Frans Kafka berättelse om Josef K.

Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.

Josef K har en väldigt dålig dag. Plötsligt när han vaknar står det två väktare i hans rum. De vet inte varför eller vilket brott han har begått men det är deras jobb att förklara för honom att han från och med nu är häktad. Annars är allt som vanligt. Josef K måste fortfarande gå i skolan, söka jobb, och umgås med kompisar. Men efter ett samtal från hans handledare på domstolen börjar allting falla samman. Vad är han anklagad för? Vad vill domstolen att han ska göra? Och vad är egentligen Processen?

Teatergruppen för ensamkommande ungdomar initierades och drivs av skådespelarna David Fukamachi Regnfors, Hamadi Khemiri, Jonathan Silén och Malin Janlöv. Vid tre tillfällen med start den 19 november på Målarsalen spelar de föreställningen Processer, inspirerad av Franz Kafkas roman Processen samt de deltagandes egna erfarenheter.

Medverkande: 
Aliasghar Motaghi,  Ali Motaghi,  Hussein Mohammadi,  Ismail Qurbani,  Majid Husseini,  Mohammad Navazani (assisterande gruppledare och extraskådespelare), Mujgan Ahmadi,  Nasim Hosseini och Sanaz Sharifi.

En produktion från Dramaten&.

Processer, den 19, 21 och 24 november, Målarsalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Repetition Processer. Foto: Jonathan Silén.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum