Trafikverket

Entreprenad upphandlad för ökad kapacitet från Kristianstad station

Dela

Ett 900 meter långt spår ska byggas från Kristianstad station. Utbyggnaden är en del av kommande utbyggnad till dubbelspår mellan Kristianstad och Hässleholm. Syftet är att öka kapaciteten, och minska störningar och restid.

Sträckan Kristianstad-Hässleholm är Sveriges mest trafikerade enkelspår med en trafik på 110 tåg per dygn. Utbyggnaden som inleds 2017 kommer när den är avslutad öka spårkapaciteten och minska störningar och väntetider. Det nya spåret, 900 meter, byggs vid spår 3b från Kristianstad station på befintlig järnvägsmark.  Där det nya spåret avslutas vid Härlövsängaled läggs en ny växel, ytterligare två nya växlar läggs inom stationsområdet, hastigheten höjs genom Karpalund till 160 km/h, Hanaskogbanan avvecklas och hastigheten höjs på huvudspåret förbi godsbangården mot Blekinge.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets projektledare, Christian Björnsson 010-123 80 77
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum