E.ON Sverige AB

E.ON ansluter ny vindkraft

Dela

E.ON och Eolus har tecknat avtal om att ansluta Eolus vindkraftpark Jenåsen i Sundsvalls kommun och samtidigt förbereda för att bygga ytterligare vindkraft i området. Parken i Jenåsen har en maxeffekt på 84 megawatt.

Intresset för förnybar elkraft ökar. När det gäller exempelvis vindkraftparken Jenåsen, har Eolus tecknat avtal med Google som innebär att Google kommer att köpa all el från parken för att förse sitt datacenter i Finland med förnybar el.

- Anslutningen av Jenåsen innebär även att en stamnätsstation byggs ut i Nysäter. Det betyder att vi i framtiden kan ansluta ytterligare produktion av förnybar energi, säger Johan Mörnstam, VD E.ON Elnät.

- E.ON och Eolus har samma mål: Att öka andelen förnybar kraft. Därför är det viktigt för oss att finna kreativa lösningar som underlättar för en fortsatt utbyggnad, såsom är gjort i detta projekt. Det är så vi tillsammans tagit ännu ett steg mot det hållbara samhället.

För ytterligare information, kontakta Johan Aspegren, Kommunikationschef E.ON Elnät, telefon, 070-655 58 75.

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum