E.ON Sverige AB

E.ON blir ny hållbarhetspartner till Tekniska museet

Dela

Med kunskap och kompetens om hållbara energilösningar ingår E.ON ett helt nytt och långsiktigt samarbete med Tekniska museet i Stockholm. Startskottet gick i samband med dagens invigning av den nya hållbara restaurangen där E.ON bidragit med kunskap och tekniska lösningar.

Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions

Energibolaget E.ON stärker sin satsning i Stockholmsregionen genom ett nytt samarbete med Tekniska museet. Startskottet sker i samband med invigningen av museets nya restaurang som den etablerade krögaren Pontus Frithiof nu tar över.

Restaurangen är byggd med nyskapande lösningar som ska inspirera till innovation och klimatsmarta val. E.ON har bidragit med kompetens och tekniska lösningar för att synliggöra energiförbrukningen i restaurangens olika delar, med förnybar el samt med information kring nyttan av att matavfall återvinns som biogas eller komposteras. En laddstolpe för el- eller hybridbilar har också installerats utanför restaurangen. Som hållbarhetspartner bidrar E.ON med kunskap om det framtida energisamhället och hållbara lösningar.

Invigning av restaurangen skdde i dag, den 7 oktober.

Marc Hoffmann, E.ONs Sverigechef som talade vid invigningen, ser positivt på partnerskapet med museet.

- Samarbetet med Tekniska museet ligger helt i linje med E.ONs fokus mot mer hållbara energilösningar i nära samarbete med våra kunder, med företag eller olika partners. Framtidens energilösningar är innovativa och hållbara och därför är det självklart att vi även vill vara med här och inspirera barn och unga kring hur ställer om våra energisystem.

Kontakter

Bilder

Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Rekordstark försäljning av solceller från E.ON11.9.2018 10:04Pressmeddelande

Antalet installerade solceller växer snabbt i Sverige och försäljningen av solceller från E.ON har varit rekordstark det här året. Under 2018 beräknas försäljningen till privatpersoner och mindre företagskunder att öka med upp emot 250 procent jämfört med 2017. Genom att vara med före, under och efter installationen gör E.ON det tryggt och enkelt för kunden att skaffa solceller och i höst lanseras dessutom en unik app som gör det möjligt att följa produktion, konsumtion och hur lönsam solcellsinvesteringen är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum