E.ON Sverige AB

E.ON blir ny hållbarhetspartner till Tekniska museet

Dela

Med kunskap och kompetens om hållbara energilösningar ingår E.ON ett helt nytt och långsiktigt samarbete med Tekniska museet i Stockholm. Startskottet gick i samband med dagens invigning av den nya hållbara restaurangen där E.ON bidragit med kunskap och tekniska lösningar.

Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions

Energibolaget E.ON stärker sin satsning i Stockholmsregionen genom ett nytt samarbete med Tekniska museet. Startskottet sker i samband med invigningen av museets nya restaurang som den etablerade krögaren Pontus Frithiof nu tar över.

Restaurangen är byggd med nyskapande lösningar som ska inspirera till innovation och klimatsmarta val. E.ON har bidragit med kompetens och tekniska lösningar för att synliggöra energiförbrukningen i restaurangens olika delar, med förnybar el samt med information kring nyttan av att matavfall återvinns som biogas eller komposteras. En laddstolpe för el- eller hybridbilar har också installerats utanför restaurangen. Som hållbarhetspartner bidrar E.ON med kunskap om det framtida energisamhället och hållbara lösningar.

Invigning av restaurangen skdde i dag, den 7 oktober.

Marc Hoffmann, E.ONs Sverigechef som talade vid invigningen, ser positivt på partnerskapet med museet.

- Samarbetet med Tekniska museet ligger helt i linje med E.ONs fokus mot mer hållbara energilösningar i nära samarbete med våra kunder, med företag eller olika partners. Framtidens energilösningar är innovativa och hållbara och därför är det självklart att vi även vill vara med här och inspirera barn och unga kring hur ställer om våra energisystem.

Kontakter

Bilder

Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Marc Hoffmann Sverigechef och chef Customer Solutions
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum