E.ON Sverige AB

E.ON etablerar sig i Eskilstuna

Dela

E.ON startar nu en ny depå för energigasen propan i Eskilstuna. Det betyder en ökad leveranssäkerhet för industrikunderna i Mellansverige samtidigt som det kan betyda nya arbetstillfällen i Eskilstuna.

- Propan är ett lättreglerat bränsle med betydligt bättre miljöprestanda än exempelvis olja, säger Pär Möller, affärschef för gasolaffären inom E.ON Gas. Etableringen i Eskilstuna är betydelsefull för oss och vi ser stora möjligheter att växa i regionen som är mycket industrität.

E.ON är en av Sveriges ledande leverantörer av propan som levererar närmare 70 000 ton om året till svensk industri. Huvudanläggningen finns i Karlshamn där det finns en lagringskapacitet på nära 80 000 ton. Dessutom finns en depå i Norrköping och nu alltså även en i Eskilstuna. Propan har nästan dubbelt så högt energivärde som exempelvis olja och användningen medför inga eller försumbara mängder av stoft och svavel.

- Depån i Eskilstuna blir viktig för både för våra befintliga kunder och för att skapa möjligheter för tillväxt i Mälardalen. I arbetet med lokaliseringen har vi fått stor hjälp av Eskilstuna Logistik som föreslagit en lämplig etablering men också hjälpt oss med byggnationen. Den nya depån kommer inledningsvis att leverera upp till 10 000 ton/år gasol, säger Pär Möller.

Totalt använder svensk industri cirka 340 000 ton propan, vilket gör att propan står för cirka 3 procent av industrins energibehov.

- Samarbetet med E.ON är ytterligare ett resultat av arbetet med att utveckla och kundanpassa Eskilstuna kombiterminal till att bli en allt viktigare del av transportsystemet i Mälardalen med möjlighet till kombinerade transporter och omlastning mellan järnväg och väg. Fokus från vår sida är att skapa mervärden för våra kunder genom hållbara logistiklösningar som ger bättre service till företag i regionen samt skapar fler arbetstillfällen, säger Roland Sandberg, Infrastrukturförvaltare inom Eskilstuna Logistik och Etablering.

För ytterligare information, kontakta Marknadschef E.ON Gas Per Elfvin, telefon 070 – 357 58 17, Anläggningschef E.ON Gas Christopher Thelin, telefon 070 – 657 47 91, eller VD, Eskilstuna Logistik och Etablering AB, David Hofmann, telefon 073 - 851 13 01

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON bygger en av Europas största landbaserade vindkraftsparker i Västernorrland16.11.2018 10:05Pressmeddelande

Idag fattades beslut om att E.ON kommer att bygga en av Europas största landbaserade vindkraftsanläggningar i Sverige. Vindkraftsparkerna, som ligger cirka 4 mil nordväst om Härnösand och utgörs av de två projekten Hästkullen och Björnlandhöjden, i framför allt Härnösands kommun, får en installerad effekt på 475 megawatt, vilket ger energi motsvarande all hushållsel i Västernorrland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum