E.ON Sverige AB

E.ON får sin första koncession för vindkraft i Norge

Dela

Vindkraftsprojektet Songkjølen/Engerfjellet i Nord-Odals kommun nordost om Oslo beviljades idag tillstånd av det norska Olje och Energidepartementet. Tillståndet gäller för 47 vindturbiner med en total effekt på 155 MW.

– Detta är goda nyheter för utbyggnaden av förnybar energi i Norge. Vi hoppas nu på att kunna fatta ett slutgiltigt investeringsbeslut i slutet av nästa år säger Anette Blücher, Head of Development på E.ON Wind.

E.ON har arbetat med projektet sedan 2011 och i slutet av december 2012 skickades den första koncessionsansökan in till Norges Vassdrag- og energidirektorat. Dagens positiva departementsbeslut betyder att koncessionen nu är slutgiltigt behandlad.

- Efter fem års arbete känns det bra att nu kunna gå vidare och itensifiera arbetet med den tekniska planeringen för vindparken. Vi kommer bland annat att analysera alla vinddata från de sex mätmaster som vi satt upp i området, säger Anette Blücher.

E.ON är idag en av de 10 största vindkraftsproducenterna globalt sett, med cirka 4000 MW installerad kapacitet i Europa och USA. I Europa driver E.ON idag vindparker med en sammanlagd kapacitet på ca 1500 MW.

För ytterligare information kontakta Anette Blücher, Head of Development E.ON Wind,

telefon 070 – 300 61 25

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum