E.ON Sverige AB

E.ON fördubblar sin propanaffär

Dela
E.ONs propanlager i Karlshamn är ett av Sveriges största.
E.ONs propanlager i Karlshamn är ett av Sveriges största.

SSAB, Sveriges största användare av propan, har valt E.ON som leverantör för de närmaste tre åren. SSABs största propanbehov finns i Borlänge dit E.ON kommer att köra två dedikerade gasoltåg i veckan under normal drift.

- E.ONs upplägg, med chartrade tåg som trafikerar sträckan Karlshamn-Borlänge, har en kapacitet att försörja SSABs anläggning med cirka 60 000 ton gasol om året, säger Pär Möller, affärschef för gasolaffären på E.ON.

Propan är ett effektivt och lättreglerat bränsle som passar stålindustrin väl. Propan har låga utsläpp av koldioxid och är renare än olja med minimala utsläpp av stoft och svavel.

- Detta är den största propanaffären vi någonsin gjort. Det visar att vårt affärsupplägg är rätt och att kunderna uppskattar vår logistiklösning med de stora lagren i Karlshamn och ett tätt samarbete med såväl kunden som Green Cargo, fortsätter Pär.

Förutom det centrala lagret i Karlshamn har E.ON propandepåer i Norrköping och Eskilstuna. Propan står för cirka två procent av industrins energibehov i Sverige.

För ytterligare information, kontakta Pär Möller, Affärschef E.ON Gas, telefon 070 - 677 01 23 eller Christopher Thelin, Anläggnings- och logistikchef E.ON Gas, telefon 070 - 657 47 91.

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

E.ONs propanlager i Karlshamn är ett av Sveriges största.
E.ONs propanlager i Karlshamn är ett av Sveriges största.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum