E.ON Sverige AB

E.ON höjer beredskapen

Dela

Under torsdagen kommer det att snöa kraftigt i främst Gävleborg och i Västernorrland. Detta samtidigt som det kommer att blåsa kraftigt. E.ON har därför höjt beredskapen i området.

Det snöar redan i södra Norrlands kustlän. Men de största snömängderna kommer att falla under torsdagen.

- Det kan bli besvärligt på en del håll. Vår förhoppning är att snön ska vara torr och kall, vilket minskar riskerna. Skulle fel på elnätet uppstå, kan det också bli besvärligt för vår fältpersonal att ta sig fram på vägarna, säger Johan Aspegren, Kommunikationschef på E.ON Energidistribution.

Just nu har vi inga strömlösa i Norrland som följd av vädret. Följ utveckling på vår avbrottssida eon.se/avbrott

Kontakter

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum