E.ON Sverige AB

E.ON höjer elnätsavgiften

Dela

Avgifterna för elnätsabonnemang hos E.ON Elnät höjs den 1 juli 2016. För en villakund med elvärme blir höjningen cirka 75 kronor per månad, för en lägenhetskund cirka 15 kronor per månad. Ändringen gäller E.ONs elnät i Norrland och Södra Sverige. För E.ONs elnät i Stockholms län, blir höjningen mindre.

E.ON kommer de närmaste åren att investera 12,5 miljarder kronor för att ytterligare höja leveranssäkerheten och underlätta energiomställningen.

- Nu tar vi krafttag för att minska antalet fel genom stora moderniseringar av elnätet, säger Johan Aspegren Kommunikationschef E.ON Elnät

Med satsningen fortsätter E.ON att förbereda och möjliggöra energiomställningen.

- Vi ser en tydlig ökning av exempelvis antalet kunder som vill ha solceller. Det är bra. Samtidigt kräver det ofta förstärkningar och ombyggnation av distributionsnäten då de ursprungligen inte byggdes för att ta emot, utan för att leverera el, säger Johan Aspegren.

För ytterligare information, kontakta Johan Aspegren, Kommunikationschef E.ON Elnät, 070 – 655 58 75

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum