E.ON Sverige AB

E.ON höjer elnätsavgiften

Dela

Avgifterna för elnätsabonnemang hos E.ON Elnät höjs den 1 juli 2016. För en villakund med elvärme blir höjningen cirka 75 kronor per månad, för en lägenhetskund cirka 15 kronor per månad. Ändringen gäller E.ONs elnät i Norrland och Södra Sverige. För E.ONs elnät i Stockholms län, blir höjningen mindre.

E.ON kommer de närmaste åren att investera 12,5 miljarder kronor för att ytterligare höja leveranssäkerheten och underlätta energiomställningen.

- Nu tar vi krafttag för att minska antalet fel genom stora moderniseringar av elnätet, säger Johan Aspegren Kommunikationschef E.ON Elnät

Med satsningen fortsätter E.ON att förbereda och möjliggöra energiomställningen.

- Vi ser en tydlig ökning av exempelvis antalet kunder som vill ha solceller. Det är bra. Samtidigt kräver det ofta förstärkningar och ombyggnation av distributionsnäten då de ursprungligen inte byggdes för att ta emot, utan för att leverera el, säger Johan Aspegren.

För ytterligare information, kontakta Johan Aspegren, Kommunikationschef E.ON Elnät, 070 – 655 58 75

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum