E.ON Sverige AB

E.ON höjer nätavgiften

Dela

Från den 1 juli höjer E.ON elnätsavgiften. För en lägenhet innebär det en höjning med runt 20 kronor per månad och för eluppvärmd villa blir höjningen omkring 60-100 kronor per månad beroende på var i landet man bor.

Det svenska elsystemet ska vara förnybart år 2040. Det finns en bred uppslutning kring detta i riksdagen och bland allmänheten.

- Därför framtidssäkrar vi elnätet för att kunna möta kraven på en helt förnybar elproduktion. Vi behöver ett moderniserat elnät som kan ansluta all vindkraft och solkraft som behövs för att ersätta gammal elproduktion. Dessutom måste elnätet kunna ta hand om el från mikroproducenter, ladda hundratusentals elbilar samt ansluta nya arbetsplatser, skolor och villor så att alla får den elkraft de behöver – även en måndagsmorgon i februari, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

Sverige växer och behovet av energi ökar, men elnätets kapacitet har slagit i taket i många större städer. Nya bostäder och företag kan inte byggas om inte elnäten byggs ut. Men E.ONs mål är att ge alla, oavsett var i Sverige de bor, trygg och säker tillgång till el.

- Vi har bestämt oss för att bli ledande i denna omställning och kommer att fortsätta investera i framtidens förnybara elnät, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

Att både modernisera elnätet och fortsätta att vädersäkra elnätet på landsbygden ställer stora krav och kostar mycket pengar. Samtidigt är storleken på samtliga elbolags intäkter hårt reglerad av staten och nivån förändras utifrån vilka behov som finns att förnya elnätet.

- Vi har ett ansvarsfullt uppdrag när det gäller att utveckla och förvalta en samhällsviktig infrastruktur. När vi bygger och förnyar elnät planerar vi på 40 års sikt. Det är utifrån detta långsiktiga åtagande som vi höjer elnätsavgiften, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Flera energibolag intresserade av E.ONs projekt SWITCH – utvecklas ytterligare inför ny säsong3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Tack vare ett brett samarbete mellan flera nätägare på nationell och regional nivå har projektet CoordiNet med E.ONs handelsplattform SWITCH blivit en succé. Med otraditionella elnätslösningar har aktörerna tillsammans bland annat lindrat effekterna av kapacitetsbegränsningen som finns i en mängd elnät, främst kring storstäder. Nu stängs projektet för denna säsong, men samarbetet har gett såväl mersmak som goda erfarenheter inför nästa säsong, som startar i november 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum