E.ON Sverige AB

E.ON i nya avtal om elbils-laddning med Max, Preem och EasyPark

Dela

E.ON fortsätter sin satsning på en grön korridor genom Europa med allt större möjligheter till snabbladdning av elbilar. Det kräver ett nätverk av samarbetspartners och nu stärks elbilsladdningen ytterligare genom nya samarbeten med Max, Preem och EasyPark.

Samarbetena innebär ännu större täckning när E.ONs snabbladdarstationer placeras i anslutning till Max hamburgerrestauranger och Preems tankstationer. Utöver betalning med kreditkort blir det nu även möjligt att betala via EasyPark på samtliga laddstationer i E.ONs nätverk i Sverige.

- En fossilfri fordonsflotta är framtiden och vi på E.ON går i bräschen för förnybara lösningar, säger Karin Waldén, Head of Sustainable transports på E.ON Sverige. Vi söker ständigt efter nya partners, det är en av nycklarna för att kunna erbjuda våra kunder en stabil infrastruktur för det som idag kallas alternativa fordon, men som är morgondagens självklara val.

E.ON har sedan tidigare ett starkt samarbete med OKQ8 med etableringar inom både elbilsladdning och biogas och de nya samarbetena knyter ytterligare ihop storstadsregionerna i Sverige, minskar elbilsförares "räckviddsångest" och gör det mer bekvämt att snabbladda.

E.ONs målsättning är att enbart producera och erbjuda 100 % förnybar eller återvunnen energi senast 2025. Avtalen kommer delvis att tillämpas i det unika EU-projektet GREAT, en stor satsning mellan energibolag, fordonstillverkare och offentlig sektor, som alla samarbetar för att minska koldioxidutsläppen i transportsektorn.

För mer information, kontakta:
Karin Waldén
Head of Sustainable transports, E.ON Sverige AB
+46 (0)72 515 68 78
karin.walden@eon.se

Marita Wengelin
Head of PR, Max Hamburgerrestauranger
+46 (0)72 516 03 16
marita.wengelin@max.se>

Niclas Brantingson
Presschef Preem AB
+46 (0)70 362 03 99
niclas.brantingson@preem.se

Matt Tooth
Group PR and Social Media Manager, EasyPark Group
+46 (0)73 267 81 66
matthew.tooth@easyparkgroup.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag och har cirka 2 200 medarbetare i Sverige. Som energibolag bidrar vi till att bygga det hållbara samhället. E.ON investerar i svensk energidistribution och förnybar produktion, i utvecklingsprojekt inom hållbara städer, transporter och kundlösningar.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum