E.ON Sverige AB

E.ON i topp inom hållbarhet

Dela

E.ON är bäst i energibranschen när det gäller hållbarhet; det står klart när Sustainable Brand Index B2B, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet, rankar Sveriges mest hållbara företag 2019. Av alla undersökta företag inom samtliga branscher placerar sig E.ON på en tredje plats.

– Vi är stolta och glada över att vara högst placerade inom hållbarhet i vår bransch och ser utmärkelsen från Sustainable Brand Index B2B som ett kvitto på att vårt arbete med klimat- och energiomställningen gett resultat. E.ON har tydliga mål att ställa om till återvunnen och förnybar energi, att minska vår klimatpåverkan och att ha ett jämställt ledarskap och högre grad av etnisk mångfald. Det är ambitiösa mål, så nu fortsätter vi arbetet med att ställa om till ett hållbart samhälle med full kraft, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Sustainable Brand Index B2B har genomförts årligen sedan 2017. Rankingen sker med hjälp av undersökningar och djupintervjuer där beslutsfattare med inköpsansvar inom B2B-marknaden (små- och medelstora företag med mellan 40 och 500 anställda) får bedöma de olika företagens grad av hållbarhet.

2019 bedömdes 75 företag inom tio branscher och E.ON placerar sig alltså främst inom energibranschen. I den totala rankingen placerar sig E.ON på tredje plats, vilket är en rejäl klättring från fjolårets plats 15.

Kontakter

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Ökning av antalet strömavbrott på grund av avgrävda elkablar26.1.2021 11:13:44 CETPressmeddelande

Över 2000 strömavbrott i E.ONs elnät under förra året orsakades av elkablar som skadats i samband med grävarbete. Det är över 100 fall fler än året innan, enligt ny statistik från E.ON. Det innebär inte bara strömavbrott för hushållen, det är också en allvarlig risk som är förenad med direkt livsfara. Nu vill E.ON att fler aktörer som gräver tar riskerna och konsekvenserna på större allvar och säkerställer var kablarna går - innan skopan sätts i marken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum