E.ON Sverige AB

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen

Dela

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

Skådespelaren Alexandra Rapaport, Marc Hoffman, vd E.ON Sveriges och Christiana Figueres, FN:s tidigare klimatchef.
Skådespelaren Alexandra Rapaport, Marc Hoffman, vd E.ON Sveriges och Christiana Figueres, FN:s tidigare klimatchef.

– Vårt ansvar har gått från att bara leverera energi till något mycket större. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid för alla, säger E.ON Sveriges vd Marc Hoffmann.

I en enkätundersökning om svenskars syn på klimatomställningen svarar 80 procent att de känner någon form av oro över klimatförändringarna. Samtidigt tycker bara hälften av de tillfrågade att de har tillräcklig kunskap i ämnet.

Mot den bakgrunden har E.ON valt att göra en storsatsning för att utbilda den svenska befolkningen kring några av de viktigaste delarna i klimatomställningen genom en webbserie i fyra delar. Tillsammans med skådespelerskan Alexandra Rapaport träffar vi FN:s tidigare klimatchef, Christiana Figueres och några andra av världens och Sveriges främsta klimat- och hållbarhetsexperter för att ta reda på hur de ser på omställningen, och hur vi alla kan hjälpa till.

För att bidra till att nå målen i Parisavtalet och Sveriges klimatmål har E.ON satt upp ett eget ambitiöst mål, som innebär en omställning till 100 procent förnybar eller återvunnen energi senast år 2025. Det högt uppsatta målet har nu utökats med att verksamhetens klimatpåverkan ska minskas med minst 50 procent. För att vi ska lyckas med det krävs både stora satsningar och nya innovativa idéer.

 – Jag är övertygad om att den enda vägen framåt är ett brinnande engagemang, radikala samarbeten och orubblig optimism, säger E.ON Sveriges vd Marc Hoffmann.

I webbserien medverkar också bland andra professor Johan Kuylenstierna från Klimatpolitiska rådet och Rachel Kyte, FN:s särskilda sändebud för förnybar energi.

Fakta om undersökningen:

Undersökningsföretaget Vadis Research har på uppdrag av E.ON frågat 600 svenskar om deras syn på klimatförändringar. Undersökningen genomfördes i april 2019.

                     

Se webbserien här: https://www.youtube.com/user/eonsverige

Kontakter

Bilder

Skådespelaren Alexandra Rapaport, Marc Hoffman, vd E.ON Sveriges och Christiana Figueres, FN:s tidigare klimatchef.
Skådespelaren Alexandra Rapaport, Marc Hoffman, vd E.ON Sveriges och Christiana Figueres, FN:s tidigare klimatchef.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Flera energibolag intresserade av E.ONs projekt SWITCH – utvecklas ytterligare inför ny säsong3.4.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Tack vare ett brett samarbete mellan flera nätägare på nationell och regional nivå har projektet CoordiNet med E.ONs handelsplattform SWITCH blivit en succé. Med otraditionella elnätslösningar har aktörerna tillsammans bland annat lindrat effekterna av kapacitetsbegränsningen som finns i en mängd elnät, främst kring storstäder. Nu stängs projektet för denna säsong, men samarbetet har gett såväl mersmak som goda erfarenheter inför nästa säsong, som startar i november 2020.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum