E.ON Sverige AB

E.ON levererar Falkenbergs största solcellsanläggning till ICA Kvantum

Dela

I dagarna påbörjades monteringen av Falkenbergs största solcellsanläggning, 800 solpaneler på en yta av 2 500 kvadratmeter, på taket av ICA Kvantums butik i centrala Falkenberg. Solcellerna installeras i samarbete med E.ON.

Inspirationsbild: E.ON
Inspirationsbild: E.ON

Solcellsanläggningen beräknas ge en produktion om cirka 220 000 kWh per år och innebär en rejäl satsning på förnybar energi, helt i linje med ICA:s övergripande mål om en klimatneutral verksamhet 2020. Anläggningen levereras och installeras av E.ON, som tillsammans med sina kunder driver omställningen mot ett hållbart samhälle.

– Solcellssamarbetet med ICA Kvantum är ett bra exempel på hur vi med skräddarsydda energilösningar hjälper våra kunder att minska sina klimatpåverkande utsläpp och energikostnader på en och samma gång. E.ONs mål är att all energi som vi producerar och levererar ska vara hundra procent återvunnen eller förnybar senast 2025 och resan dit gör vi tillsammans med kunderna. ICA Kvantums solcellsanläggning är den näst största som E.ON hittills levererat i Sverige och vi är glada över att de valde oss som leverantör, säger Marc Hoffmann, Sverigechef på E.ON.

Tack vare solcellerna blir ICA Kvantum mer eller mindre självförsörjande på förnybar el en stor del av sommarhalvåret. ICA Kvantum har även köpt fyra laddstolpar avsedda för åtta elbilar av E.ON, vilket betyder att samtidigt som kunderna handlar kan de ladda bilen med förnybar el, lokalproducerad på butikens tak.

– För oss är det självklart med gröna mål, både på tallriken och när det kommer till energi. Vi vill underlätta för våra kunder att göra miljösmarta val i butiken och vi gör också allt vi kan för att minska vårt klimatavtryck. Klimatomställningen är nödvändig för en hållbar framtid och vi är stolta över att framöver kunna driva en bärkraftig affärsutveckling med hjälp av solenergi, säger Martin Persson, ägare av ICA Kvantum i Falkenberg.

 

Fakta om solcellsanläggningen i Falkenberg:

  • Använd takyta cirka 2 500 kvm
  • 800 solcellsmoduler
  • 244 kW effekt
  • Beräknad produktion cirka 220 000 kWh per år (vilket motsvarar 88 lägenheters årsförbrukning av hushållsel)
  • Driftsättning under våren 2019

Kontaktpersoner:

Martin Persson, ICA Kvantum i Falkenberg, tel: 070-517 25 72

Pernilla Schoug, Kommunikationschef E.ON Energilösningar, tel: 070-655 14 85

Kontakter

Bilder

Inspirationsbild: E.ON
Inspirationsbild: E.ON
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum