E.ON Sverige AB

E.ON levererar hållbar fjärrvärme till Vasaloppet

Dela

Nu står det klart att E.ON blir fjärrvärmeleverantör till Vasaloppet, en av världens största idrottsarrangörer. Inom kort påbörjar E.ON arbetet med att bygga ledningen som ska förse Vasaloppets mässområde i Mora med hållbart producerad värme.

Foto: Vasaloppet
Foto: Vasaloppet

– Vasaloppet har under lång tid arbetat engagerat och strukturerat för att vara en god förebild inom miljöområdet, säger Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON. Samtidigt arbetar E.ON med att förnya Sverige genom att erbjuda våra kunder hållbara energilösningar. Nu gör vi gemensam sak och samarbetar för att stärka hållbarheten kring Vasaloppet ytterligare.

Mässområdet, som fjärrvärmen ska levereras till, är en 4 200 kvadratmeter stor mötesplats med bland annat nummerlappsutlämning, tävlingsexpedition, utställare och restaurang. Genom att ersätta nuvarande oljeuppvärmning med fjärrvärme minskar koldioxidutsläppen från Vasaloppet markant. Fjärrvärmen produceras i Mora och bränslet i produktionen kommer nästan uteslutande från närområdet.

– På Vasaloppet är vi helt beroende av en hållbar arena och för oss är samarbetet med E.ON ett betydelsefullt steg inför framtiden. Att minska vår klimatpåverkan är en av våra absolut viktigaste frågor och att få en permanent lösning för att värma upp mässan här i Mora känns naturligtvis fantastiska bra och är ett steg i rätt riktning, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

E.ON har som mål att all energi som produceras och levereras ska vara hundra procent förnybar eller återvunnen senast 2025. I Mora har E.ON kommit mycket långt i den omställningen. Fjärrvärmen i Mora är väl utbyggd och växer i takt med att staden expanderar.

– Det är mycket glädjande för oss att få fortsätta vara del i utvecklingen av Mora genom samarbetet med Vasaloppet, säger Marc Hoffmann. Vi ser fram emot att påbörja vår investering i ny fjärrvärmeledning till Vasaloppet för att förse området med hållbar värme.

Kontaktpersoner E.ON:

Henrik Johansson Casimiro, vd E.ON Värme Lokala Energilösningar, tel: 073-0499321

Björn Persson, regionchef Mitt E.ON Sverige, tel: 070-655 61 55

Kontaktpersoner Vasaloppet:

Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet, tel: 070-820 97 27

Mats Rylander, miljöansvarig, 072-209 05 78

Kontakter

Bilder

Foto: Vasaloppet
Foto: Vasaloppet
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum