E.ON Sverige AB

E.ON levererar hållbar fjärrvärme till Vasaloppet

Dela

Nu står det klart att E.ON blir fjärrvärmeleverantör till Vasaloppet, en av världens största idrottsarrangörer. Inom kort påbörjar E.ON arbetet med att bygga ledningen som ska förse Vasaloppets mässområde i Mora med hållbart producerad värme.

Foto: Vasaloppet
Foto: Vasaloppet

– Vasaloppet har under lång tid arbetat engagerat och strukturerat för att vara en god förebild inom miljöområdet, säger Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON. Samtidigt arbetar E.ON med att förnya Sverige genom att erbjuda våra kunder hållbara energilösningar. Nu gör vi gemensam sak och samarbetar för att stärka hållbarheten kring Vasaloppet ytterligare.

Mässområdet, som fjärrvärmen ska levereras till, är en 4 200 kvadratmeter stor mötesplats med bland annat nummerlappsutlämning, tävlingsexpedition, utställare och restaurang. Genom att ersätta nuvarande oljeuppvärmning med fjärrvärme minskar koldioxidutsläppen från Vasaloppet markant. Fjärrvärmen produceras i Mora och bränslet i produktionen kommer nästan uteslutande från närområdet.

– På Vasaloppet är vi helt beroende av en hållbar arena och för oss är samarbetet med E.ON ett betydelsefullt steg inför framtiden. Att minska vår klimatpåverkan är en av våra absolut viktigaste frågor och att få en permanent lösning för att värma upp mässan här i Mora känns naturligtvis fantastiska bra och är ett steg i rätt riktning, säger Eva-Lena Frick, vd för Vasaloppet.

E.ON har som mål att all energi som produceras och levereras ska vara hundra procent förnybar eller återvunnen senast 2025. I Mora har E.ON kommit mycket långt i den omställningen. Fjärrvärmen i Mora är väl utbyggd och växer i takt med att staden expanderar.

– Det är mycket glädjande för oss att få fortsätta vara del i utvecklingen av Mora genom samarbetet med Vasaloppet, säger Marc Hoffmann. Vi ser fram emot att påbörja vår investering i ny fjärrvärmeledning till Vasaloppet för att förse området med hållbar värme.

Kontaktpersoner E.ON:

Henrik Johansson Casimiro, vd E.ON Värme Lokala Energilösningar, tel: 073-0499321

Björn Persson, regionchef Mitt E.ON Sverige, tel: 070-655 61 55

Kontaktpersoner Vasaloppet:

Eva-Lena Frick, vd Vasaloppet, tel: 070-820 97 27

Mats Rylander, miljöansvarig, 072-209 05 78

Kontakter

Bilder

Foto: Vasaloppet
Foto: Vasaloppet
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Rekordstark försäljning av solceller från E.ON11.9.2018 10:04Pressmeddelande

Antalet installerade solceller växer snabbt i Sverige och försäljningen av solceller från E.ON har varit rekordstark det här året. Under 2018 beräknas försäljningen till privatpersoner och mindre företagskunder att öka med upp emot 250 procent jämfört med 2017. Genom att vara med före, under och efter installationen gör E.ON det tryggt och enkelt för kunden att skaffa solceller och i höst lanseras dessutom en unik app som gör det möjligt att följa produktion, konsumtion och hur lönsam solcellsinvesteringen är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum