Volkswagen Group Sverige AB

E.ON och Volkswagen lanserar flexibel snabbladdare med batterilagring

Dela

Den första snabbladdaren från E.ON och Volkswagen Group Components invigdes den 22 september i Essen, Tyskland. Den flexibla snabbladdaren kräver inga anläggningsarbeten eller justeringar av nätanslutningen och kan ladda två elfordon samtidigt med 150 kW. Detta innebär att utbyggnaden av ett tätt offentligt nätverk med snabbladdningsstationer kan bli verklighet mycket snabbare än vad som tidigare beräknats, vilket är avgörande för e-mobilitetens utveckling och framgång.

Thomas Schmall, Volkswagen Group Components (vänster) och Patrick Lammers, E.ON, inviger laddstationen E.ON Drive Booster.
Thomas Schmall, Volkswagen Group Components (vänster) och Patrick Lammers, E.ON, inviger laddstationen E.ON Drive Booster.

 

  • Första ”E.ON Drive Booster tillverkad av Volkswagen Group Components är i drift
  • Plug-and-play-snabbladdningsstation finns nu att beställa – kräver inget anläggningsarbete
  • Två elfordon kan laddas samtidigt med upp till 150 kW

I Essen startades den 22 september den första snabbladdaren E.ON Drive Booster. Laddstationen invigdes av Patrick Lammers, ansvarig för kundlösningar i koncernledningen på E.ON och Thomas Schmall, teknikansvarig i koncernledningen på Volkswagen Group Components. Den innovativa produkten gör snabb laddning enklare och billigare för operatörer och kunder. Den flexibla snabbladdaren kräver inga anläggningsarbeten eller justeringar av nätanslutningen och kan ladda två elfordon samtidigt med 150 kW. Detta innebär att utbyggnaden av ett tätt offentligt nätverk med snabbladdningsstationer kan bli verklighet mycket snabbare än vad som tidigare beräknats, vilket är avgörande för e-mobilitetens utveckling och framgång.

”E.ON Drive Booster" är en laddningsstation som inte kräver el direkt från nätet utan har ett eget integrerat batterilagringssystem. En normal elanslutning som exempelvis finns vid stormarknader ger tillsammans med det interna batteriet den nödvändiga kapaciteten för att ladda två elfordon samtidigt med upp till 150 kW. Det kommer därför endast att ta i genomsnitt 15 minuter att ladda bilarna tillräckligt för en räckvidd på cirka 200 km.

– Expansionen av e-mobilitet är en viktig byggsten för energiomställningen. För att göra elfordon mer attraktiva behöver vi många kraftfulla laddstationer. Rädsla för att det inte finns tillräckligt med laddstationer är en av de vanligaste anledningarna till att inte köpa elfordon. Jag är stolt över att vi med E.ON Drive Booster har ett direkt och attraktivt erbjudande för företag och kommuner som vill sätta upp laddstationer utan att spendera en förmögenhet. Booster är därmed en av våra energilösningar som gör det möjligt för våra kunder att uppnå sina hållbarhetsmål. Vi blir en partner som hjälper våra kunder minska sitt koldioxidavtryck, säger Patrick Lammers, E.ON.

– Nu tar vi tar utbyggnaden av laddinfrastrukturen i våra egna händer och strävar efter att arbeta med starka partners för att åstadkomma en femfaldig ökning av antalet snabbladdare i Europa till 2025. Genom vårt samarbete med E.ON kan de flexibla snabbladdningsstationerna som utvecklats och producerats av Volkswagen Group Components tas i bruk. De är idealiska för att stödja den snabba expansionen av laddinfrastrukturen, eftersom tid och kostnad för installationen är minimal, säger Thomas Schmall, Volkswagen Group Components.

En vanlig laddningsstation kan också mycket enkelt uppgraderas till Booster, som därför lämpar sig väl för snabb och kostnadseffektiv utökning till nya platser. Installationen är enkel: placera den, anslut den, konfigurera den online – en "plug-and-play"-laddningsstation. Det behövs inga dyra anpassningar till infrastruktur eller anläggningsarbeten. Allt detta gör snabbladdning enkel, prisvärd och möjlig var som helst.

Med Booster är E.ON det första företaget som erbjuder sina tyska kunder en lösning som denna, omedelbart tillgänglig.

Mer information och bilder från invigningen kan laddas ner från Volkswagen Newsroom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Thomas Schmall, Volkswagen Group Components (vänster) och Patrick Lammers, E.ON, inviger laddstationen E.ON Drive Booster.
Thomas Schmall, Volkswagen Group Components (vänster) och Patrick Lammers, E.ON, inviger laddstationen E.ON Drive Booster.
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige AB (VGS) är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2020 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 85 844 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 29,4 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde VGS 10 133 lätta transportbilar vilket är 32,7 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 9,3 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2020.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

Omställningen fortsätter: Volkswagen-koncernen levererade 26 % fler elbilar 202212.1.2023 18:12:16 CET | Pressmeddelande

Volkswagen-koncernen har gjort betydande framsteg i sin omställning till elektrifiering under 2022. Trots leveransbegränsningar och tillfälliga produktionsstopp överlämnades 572 100 elbilar till kunder över hela världen. Jämfört med 2021 är det en väsentlig ökning med 26 procent. Andelen elbilar av de totala leveranserna uppgick därmed till 6,9 procent, en ökning från 5,1 procent året innan. Volkswagen Group Sverige registrerade under januari-december 2022 totalt 75 936 bilar, varav 24 204 elbilar, en andel på ca 32 %.

Volkswagen AG har som mål att ha klimatneutrala datacenter 20273.11.2022 16:00:01 CET | Pressmeddelande

Idag tillkännagav Volkswagen AG sin avsikt att göra koncernens datacenterverksamhet koldioxidneutral till 2027. För att uppnå detta mål har koncernen utökat sin datakapacitet vid Green Mountain, en norsk operatör av CO₂-neutrala datacenter. Med denna expansion kommer en fjärdedel av Volkswagens globala datacenterverksamhet att drivas koldioxidneutralt. Detta motsvarar en årlig CO₂-besparing på 10 000 ton.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum