E.ON Sverige AB

E.ON rekryterar toppchef från Sweco

Dela

Den 25 mars tillträder Per-Anders Tauson rollen som Director City Energy Solutions inom Customer Solutions på E.ON i Sverige. Per-Anders kommer närmast från rollen som Head of Heat & Power Consulting på Sweco.

Per-Anders Tauson
Per-Anders Tauson

Per-Anders har en lång och gedigen bakgrund inom energi och har haft ett flertal chefsroller inom pappersindustrin och sedan 2007 inom konsultbranschen. Närmast kommer han från rollen som Head of Heat & Power på Sweco där han har varit involverad i ett stort antal kraftvärmeprojekt i Sverige, men även övriga nordiska länder, Ukraina och Belgien, bland annat Filborna i Helsingborg, Högbytorp utanför Stockholm och Skarbäck på Jylland.

- Jag är väldigt glad över att välkomna Per-Anders till E.ON. Per-Anders har en gedigen bakgrund inom energiområdet, och framför allt så har han erfarenhet båda från att leda en tydligt affärsdriven verksamhet och att leda en produktionsverksamhet. Med sin tydliga affärsinriktning och bevisade förmåga att vinna affärer kommer han att kunna öka takten i att ytterligare utveckla City affären, säger Marc Hoffmann, CEO Customer Solutions.

Per-Anders har en ingenjörsexamen i kemiteknik från Lunds Tekniska Högskola. Mellan 2007–2015 arbetade Per-Anders som Business Line Director Water, Energy and Industry på Grontmij och var medlem av den svenska företagsledningen, och mellan 1999–2007 arbetade han på pappersbruket Skoghall inom Stora Enso bland annat som produktionschef och tillförordnad VD. 

Kontakter

Bilder

Per-Anders Tauson
Per-Anders Tauson
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum