E.ON Sverige AB

E.ON säljer småskaliga fjärrvärmenätverk

Dela

E.ON och Adven har tecknat avtal som innebär att Adven kommer att förvärva nio mindre fjärrvärmenätverk runt om i Sverige.

Elmeverket i Älmhult. Foto: Lotta Feldt
Elmeverket i Älmhult. Foto: Lotta Feldt

– Dessa anläggningar har stora möjligheter att utvecklas väl med Adven som ägare. E.ON kan nu koncentrera sina ansträngningar på att ställa om sin storskaliga värmeverksamhet till att producera återvunnen eller förnybar värme, säger Stefan Håkansson, chef för City Energy Solutions inom E.ON i Sverige.

De anläggningar som berörs finns i Bara, Boxholm, Mora, Orsa, Sollefteå, Staffanstorp, Timrå, Vaxholm och Älmhult. Totalt berörs 58 anställda av försäljningen.

Adven är en ledande leverantör av energilösningar och fjärrvärme i Finland, Sverige och Estland. Adven ägs av AMP Capital och Infracapital. Överlåtelsen planeras att ske inom kort.

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 0771-22 24 24 eller Felanmälan tel 020-880022.

Bilder

Elmeverket i Älmhult. Foto: Lotta Feldt
Elmeverket i Älmhult. Foto: Lotta Feldt
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Rekordstark försäljning av solceller från E.ON11.9.2018 10:04Pressmeddelande

Antalet installerade solceller växer snabbt i Sverige och försäljningen av solceller från E.ON har varit rekordstark det här året. Under 2018 beräknas försäljningen till privatpersoner och mindre företagskunder att öka med upp emot 250 procent jämfört med 2017. Genom att vara med före, under och efter installationen gör E.ON det tryggt och enkelt för kunden att skaffa solceller och i höst lanseras dessutom en unik app som gör det möjligt att följa produktion, konsumtion och hur lönsam solcellsinvesteringen är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum